Corinas Blogg

Alla inlägg under maj 2008

Av Corina - 14 maj 2008 08:27

Ledig från jobbet.

Ska till mamma idag och plocka bort ett och annat hos henne som hindrar henne från att fungera hemma i lägenheten.Bland annat mattor och diverse pedistaler.

Hon är nu beviljad hemtjänst två timmar varje eftermiddag vad jag förstår och färdtjänst,dock inte riksfärdtjänst vilket innebär att om hon ska besöka mig får jag vackert hämta henne hemma hos henne.Det får jag väl köpa då skulle jag tro då man står sig rätt slätt mot knasiga kommuner med socialtjänst.Huvudsaken är ju att hon fått vanlig färdtjänst så hon kommer sig iväg för att handla inne i Vindeln.

En himla tur för Vindelns Socialtjänst att hon fick färdtjänst,det säger jag bara för jag kan vara rätt besvärlig om jag bara blir uppretad! I dagens samhälle ska man verkligen inte vara i behov av någon hjälp alls har jag upptäckt.Sjuk å gammal ska man då inte bli!

Egentligen är det ganska sjukt,det är sju mil från mig hem till mamma men vi bor i olika kommuner.Detta betyder att hon kan åka färdtjänst till kommungränsen men inte längre och det handlar om max två mil.Så i princip skulle hon ta färdtjänst till gränsen och jag hämtar henne där på någon parkering. Ska man skratta eller gråta ? Och skulle hon ha riksfärdtjänst måste resan planeras 14 dagar före även om hon ska åka med samma bil som när hon nyttjar vanlig färdtjänst. Vem f*n hittar på allt detta krångel egentligen ? Måste ju vara någon som vill ha kvar jobbet enbart.Inte försöker dom då förenkla livet för gamla och handikappade!

Av Corina - 13 maj 2008 08:48

Idag jobbar jag kvällen med start kl 12 och slut kl 21.Ska nog gå det med som vanligt.


Ute lyser solen men ingen värme alls.Snarare tvärt om,svinkallt och blåser lite,burr!


Mycket för min del kretsar runt min mamma fortfarande.Sedan före helgen är hon ju hemma igen och det har väl gått hyfsat.Panikångest har hon fortfarande och då ringer hon.Jag hör direkt när det handlar om detta problem och då handlar det om att få henne lugn igen.Inte lätt via telefon men jag har ju ingen möjlighet att ständigt åka upp till henne varje gång.Är ju 7 mil enkel väg.I söndags var en sån gång, då hade hon fått för sig att hennes medicin inte skulle räcka till måndag och ville att jag skulle köra ner till stan och hämta ut mera.Fick i lugn och ro försöka ta reda på hur mycket hon hade hemma och förklara lite stillsamt att jag måste ha fullmakt och henne legitimation för att hämta hennes medicin.

Till slut kom det ju fram att visst hade hon medicin hemma tills måndag förmiddag.Då lovade jag att min äkta hälft skulle komma upp och följa henne till apoteket.Vi avslutade samtalet vid detta.Två minuter senare ringer hon igen.....inte utan att man suckade (förlåt).Helt plötsligt ingen ångest och nädå Jan skulle inte alls behöva komma upp för detta utan grannen skulle hjälpa henne till apoteket.

Under måndagen hann jag prata med henne tre gånger.....om ingenting egentligen.Hon skulle nog bara förvissa sig om att jag verkligen skulle komma upp på onsdag.

Ibland drar man en suck när det ringer och man ser vem det är.Vissa dagar har hon  hunnit ringa upp till tio gånger.Och vill egentligen ingenting.Man blir less och så får man dåligt samvete för att man känner så efter det.

Hon ringer aldrig till min bror på detta sätt.....nä men han jobbar ju ! Men det går bra att ringa till mig tio gånger fast jag befinner mig på jobbet!

Ibland känns det bara tungt faktiskt....och jag vet ju att hon beöver hjälp emellanåt....men när hon samma dag ringer för tionde gången om inget då känns det faktiskt ganska hopplöst!

Inte är det lätt alla gånger att vara ensam dotter ! 

Av Corina - 12 maj 2008 22:02

Vi har haft styrelsemöte med Tavelsjö Centerkvinnor ikväll.Som vanligt en trevlig sammankomst med sedvanligt innehåll.

En ny medlem ställde en ganska intressant fråga till mig som arbetar inom äldreomsorgen som jag inte alls kunde ge ett svar på eftersom jag själv funderat över samma fråga en längre tid.

Varför pratar många i äldreomsorgen barnspråk med gamlingarna ??????

Kan liksom inte tycka detta är lämpligt utan rent ut kränkande! Det är ju vuxna människor man arbetar med, eller hur?

Men det händer ganska ofta att man hör att vårdare använder sig av barnspråk när dom pratar med de gamla.Jag har hört detta ofta under mina 24 år i äldreomsorgen.

En sak till som jag också reagerar på är att många tar för givet att om man är gammal så är man också nästan döv.Många formligen skriker när dom talar med äldre utan att först verkligen ta reda på om deras hörsel är nedsatt eller inte.Alla äldre är faktiskt inte döva!  

Lite funderingar såhär på måndagskvällen var detta.Lite att fundera över som jag anser vara av största vikt.Hur behandlas våra äldre egentligen? Det är vuxna människor faktiskt och så ska dom också behandlas oavsett om dom är "friska" eller dementa.

Av Corina - 12 maj 2008 17:50

Veckans bilder på valparna som faktiskt kan stå nu och har en väldans fart på benen nu:)


Mitt rökstopp går bara bra fortfarande och det känns verkligen bra.Känner mig ovanligt pigg faktiskt och slipper hostan på morgonen och smak å lukt har sakteliga börjat återvända igen också.


Ikväll ska jag bort på möte kl 19.Men det är bara i grannhuset så det ska nog gå fint.

Av Corina - 11 maj 2008 19:40

Ikväll var jag och besökte Wanilla och valpar.Svårt att fota bara hennes valpar nu när det springer sju valpar till runt benen:) Så nu får ni andra valpar inpå att kika på helt gratis:)

Alla valpar är ju mysiga, eller hur ? Nu snuttar valparna på den mamma som råkar finnas i närheten:) Ser rätt kul ut faktiskt.


Blev ganska många bilder idag,hoppas det inte gör något:)

Av Corina - 11 maj 2008 14:48

Ledig idag och jag fortsätter att vara rökfri och det går så himla bra ! Börjar känna nu att jag slutat röka.Hostan har gett med sig och orken börjar redan att vara mycket bättre.Lukt och smak likaså,helt plötsligt smakar allt så mycket bättre:)


Idag har Alma haft avslutning på dansen för denna termin.Vi har varit på uppvisning och dom var hur duktiga som helst!


Sedan har jag varit ute en liten sväng med kameran också.Inget soligt väder och det blåser.Blev lite foton som kommer när jag kikat genom dom.Längtar tills det börjar komma mera blommor.Nu är det mest tussilago jag kan fota.Blir lite tradigt i längden:)


Har pratat med mamma idag också och det fungerar väl sådär enligt henne själv.Än har hon ju inte fått någon hjälp från hemtjänsten eftersom det varit helg.Hon får besök från dom på tisdag tydligen.Därifrån hade dom plötsligt funderat varför hon behöver deras hjälp,hon var ju så ung och varför hon ska ha färdtjänst.Jag baxnar ! Är dom dumma eller vad? Skit också att jag inte kan vara där på tisdag......jag hoppas verkligen att mamma nu kan föra sin talan.Får hon inte den hjälp hon behöver och har rätt till kommer det inte att bli roligt för socialtjänsten i Vindeln,det ska jag se till ! Man börjar fundera om dom har någon utbildning alls dom som jobbar i socialtjänsten.Jag får i alla fall hålla mig lugn tills tisdag efter mamma haft besök och höra vad dom säger.Men man får ju lite illavarslande vibbar när mamma sa vad dom sagt till henne.....  

Av Corina - 9 maj 2008 21:33

Tog en bild idag på morgonen som jag bara måste visa er.Jag är bara så stolt över just denna bild.Den blev verkligen lyckad.Det är inte ofta man själv blir nöjd med en bild men denna är jag verkligen nöjd med!

Av Corina - 9 maj 2008 08:06

Jag har klarat att vara rökfri i en hel vecka idag !


Ute lyser solen idag.Jag ska ta en lite morgonpromenad innan jag ska åka och hämta mamma på sjukhuset efter lunch.Lät som om hon ville åka hem direkt.Får väl höra närmare när jag hämtar henne.


Nu är arbetet med hembygdsföreningens gamla foton avslutat.Alla bilder ligger ute på tavelsjö hemsida nu.Det har tagit tid men det har varit roligt och intressant.

Ska nu kasta mig över nästa gigantiska projekt som är att fotografera alla gravstenar på Tavelsjö nya kyrkogård.Lär väl ta ett tag att genomföra skulle jag tro för det handlar ju inte om lite stenar.Men det ska bli roligt i alla fall.Ett perfekt jobb när man som jag gillar att fotografera och ett ypperligt tillfälle att verkligen lära känna mitt nya objektiv.


Jag måste tvätta lite idag också inför helgen.Almas danskläder måste vara rena tills imorgon.Och på söndag har hon dansuppvisning så jag måste leta fram kläder till dansens tema som är karneval.Tur att man har gott om kläder till dottern:) Och färglada är det inte ont om heller:)


Idag är valparna 6 veckor gamla.Jag hoppas hinna besöka dom och ta nya fotografier ikväll.Men jag kan inget säkert lova när det duggar tätt med uppgifter just nu.Tänk vad tiden ändå går fort.Om två veckor kan vi hämta hem Wanilla igen.Gissa om jag längtar! Få börja göra härliga promenader tillsammans med vovven igen.Och börja träna upp min egen ork nu när jag slutat röka....kanske lyckas få bort lite extra vikt när orken blir bättre.Jag hoppas på det i alla fall.Framtiden verkar possitiv tycker jag !


Förresten så har jag träffat min nya chef också.En mycket trevlig kvinna som närmar sig 60 årsåldern.Bor i Tavelsjö (!) och hennes dotter bor i samma by som jag (!) Långviken.Och dessutom har hon samma förnamn som den gamla chefen (!).Praktiskt,man behöver inte lära in något nytt namn:)Tror att detta kommer att bli hur bra som helst,hon är gullig och verkar ha rätt inställning till saker och ting och har erfarenhet att arbeta som chef också sedan länge.Ser fram emot att få lära känna henne bättre efter sommaren.

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se