Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 14 maj 2008

Till mamma idag

Av Corina - 14 maj 2008 08:27

Ledig från jobbet.

Ska till mamma idag och plocka bort ett och annat hos henne som hindrar henne från att fungera hemma i lägenheten.Bland annat mattor och diverse pedistaler.

Hon är nu beviljad hemtjänst två timmar varje eftermiddag vad jag förstår och färdtjänst,dock inte riksfärdtjänst vilket innebär att om hon ska besöka mig får jag vackert hämta henne hemma hos henne.Det får jag väl köpa då skulle jag tro då man står sig rätt slätt mot knasiga kommuner med socialtjänst.Huvudsaken är ju att hon fått vanlig färdtjänst så hon kommer sig iväg för att handla inne i Vindeln.

En himla tur för Vindelns Socialtjänst att hon fick färdtjänst,det säger jag bara för jag kan vara rätt besvärlig om jag bara blir uppretad! I dagens samhälle ska man verkligen inte vara i behov av någon hjälp alls har jag upptäckt.Sjuk å gammal ska man då inte bli!

Egentligen är det ganska sjukt,det är sju mil från mig hem till mamma men vi bor i olika kommuner.Detta betyder att hon kan åka färdtjänst till kommungränsen men inte längre och det handlar om max två mil.Så i princip skulle hon ta färdtjänst till gränsen och jag hämtar henne där på någon parkering. Ska man skratta eller gråta ? Och skulle hon ha riksfärdtjänst måste resan planeras 14 dagar före även om hon ska åka med samma bil som när hon nyttjar vanlig färdtjänst. Vem f*n hittar på allt detta krångel egentligen ? Måste ju vara någon som vill ha kvar jobbet enbart.Inte försöker dom då förenkla livet för gamla och handikappade!

 
 
Ruth

Ruth

14 maj 2008 19:52

Mörka svarta skuggor och moln vilar över gamla och sjuka, som en dimma av vanmakt. Hela samhället är inte människovänligt längre, ättestupan är snart nästa steg !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

14 maj 2008 21:23

Bra att hon fått hemtjänst. Men tyvärr har den försämrats år efter år. Det är likadant med färdtjänsten. Allt sånt här skulle inte vara kommunalt. Det är ju förskräckligt att det ska finnas olikheter i trygghet beroende vilken kommun man bor i. Det skulle vara statligt och lika för alla. Håller med Ruth! Kram vännnen.

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

14 maj 2008 21:44

De som är i behov av hjälp från samhället måste vara en mycket stark person som orkar kämpa för sin rätt till hjälp, eller ha någon som kämpar åt dem.
I Blekinge så gäller färdtjänst i hela länet, inte enbart i ens egen kommun. Och det går även bra att nyttja läns/busstrafiken i hela länet och ta med sig en ledsagare helt gratis om man önskar detta istället. Men det är svårt att få färdtjänst beviljad.
Jag tycker att vi skulle ha samma regler oavsett var man bor, när det gäller tjänster från samhället

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

15 maj 2008 15:10

Ja du detta med riksfärdtjänst förstår man sig inte på alls. Vet när jag jobbade som personligass o vi ville åka till typ Eskilstuna, det gick ju inte för det vart ju ett annat län. Ujujuj vad jag bråkade om detta. Men min klient fick till slut riksfärdtjänst. Är för mycket lagar o paragrafer i Sverige!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards