Corinas Blogg

Alla inlägg under maj 2008

Av Corina - 8 maj 2008 13:47

Upptäckte att jag skulle ha varit på cellprovstagning idag ! Så nesligt,har aldrig missat en sån tid tidigare.Var ju tvungen att ringa och erkänna mitt misstag.Fick en ny tid till nästa torsdag istället och den får jag bara inte missa!

Kan man skylla på rökstoppet tro eller är det begynnande demens tro ? Eller är det bara så att man har för mycket runt sig ?


Lägger ut lite foton istället och siktar in mig på nästa torsdag då istället och ser till att komma mig i tid till frissan idag då:)

Av Corina - 8 maj 2008 08:04

Så var det ny dag igen....och nya utmaningar.

Hostan minskar nu.På morgonen har jag nästan inte hostat ett dugg och under natten har jag inte heller vaknat av att jag hostat.

Märkte nu på morgonen också att smaken har blivit bättre också.Kaffet smakar kaffe igen:) Att vara rökfri känns så himla bra! Detta är min 6:e dag som icke rökare!

Har skaffat sugtabletter med nikotin också som jag tar mellan varven.Blir jobbigt för käkarna att tugga tuggummi hela tiden.Och sugtabletterna smakar mint och fungerar lika bra.


Idag ska jag till frissan och putsa av håret lite.Sedan måste det nog färgas på lite också.Men vet inte om jag hinner det idag.Men det kommer ju en dag imorgon också.Maken hjälper mig med färgningen,han är så duktig så!


Mamma skrivs nog ut imorgon igen.Hon är mycket piggare nu.Och nu har hon fått fixa tänderna också så hon kan äta ordentligt och inte har ont i munnen.Hon blir nog hos oss över helgen skulle jag tro.Så får maken köra henne hem till sig på måndag.Att gå börjar också fungera bättre för henne nu.Inne går hon riktigt bra nu men ute behöver hon rullstolen.Det är ju tur att hon har tätt mellan vännerna där hon bor.Mentalt verkar hon må bättre också tycker jag.Hon har fått medicin faktiskt som lugnar henne lite.Den har fungerat utmärkt!Så nu hoppas jag att det ska fungera igen.Jag håller tummarna allt vad som går!


Nu ska jag dricka en kopp kaffe till och sedan funderar jag på en promenad med kameran i lugn och ro så får vi se om det blir några trevliga kort att visa för er igen:)


Av Corina - 7 maj 2008 08:25

Barnen har åkt till skolan.Ute är det blåsigt och mulet denna dag.

Jag jobbar idag men flexar så jag börjar kl 16.00.Ska först och besöka min mamma innan jobbet.Hon ville ha en del uträttat idag och det måste jag ju göra.Sedan ska jag göra en del inköp för avdelningens räkning också.En elvisp och en mixerstav ska köpas.De gamla ha gett upp.Så ska jag köpa skedar av olika modeller också.Vete katten vars skedarna på avdelningen tar vägen.Men borta är dom i alla fall.Och som vanligt den senaste tiden hamnar det på min lott att göra inköpen.Blir nog lätt så när man är bilburen:)

Min väg mot att vara helt rökfri går vidare.Dag fem idag och jag tycker det går bara bra.Morgonhostan är kvar men nattetid hostar jag inte.Har sovit som ett barn denna natt och vaknade utvilad strax efter kl 6 på morgonen som vanligt.Är egentligen morgonciggen man saknar mest men den går fint att hoppa över också bara man ger sig f*n på det:)

Tvättar idag också.Blir en del när barnen dels haft gymnastik och tränat fotboll också.Måste ju se till att dessa kläder är rena eftersom dom används flitigt.

Vi går mot nya tider på jobbet också.Båda våra chefer ska ju sluta i mitten på Juni.Så då blir det nya chefer.Man får hoppas att dom ska vara lika bra.Jag kommer i alla fall att sakna den chef vi haft de senaste åren för hon har varit bra.Har varit lätt att samarbeta med henne hela tiden!


Nåja,nu får ni ha en fortsatt härlig dag.Måste ta tag i lite saker innan jag ger mig av ner till mamma.

Av Corina - 6 maj 2008 17:42

Jepp så var det tisdag igen.Här har det varit en ruggig dag.

Jag har städat förråd på avdelningen idag.Oj vad skrot som sparas under åren på en avdelning!

Efter jobbet var jag och besökte tandhygenisten.Behandlades av en kandidat denna gång som var hur duktig som helst.Så nu är mitt garnityr verkligen rent.

Fortfarande ingen rökning för min del.Har inte rökt sedan fredag eftermiddag,detta är mao min fjärde rökfria dag ! Hurra för mig:)


Alma är på fotbollsträning ikväll.Pappa följer och fungerar som assisterande tränare.Själv är jag hemma tillsammans med Viktor.Ska ta det lugnt denna kväll.Funderar på en kopp kaffe snart.


Fortsätter hosta men inte alls så mycket längre.Förkylningen börjar släppa greppet äntligen men orken har inte riktigt återvänt och jag har sovit lite illa de senaste nätterna.Hoppas det blir bättre med sömnen snart för det är slitsamt att inte få sova ordentligt.

Av Corina - 5 maj 2008 09:30

Veckobilderna har jag ju inte fått ut i bloggen ännu.Tänkte att ni kanske är lite nyfikna i alla fall:)

Tar alla bilderna med en gång,både fyra och femveckorsbilderna på valparna som enligt uppfödaren inte går att fota eftersom dom inte vill stå upp*S*

Av Corina - 5 maj 2008 08:51

Ny vecka och nya utmaningar.


Idag vaknade jag kvart i fem och det var lögn att ligga kvar i sängen.Dels började jag hosta så jag trodde lungorna var på väg ut ur kroppen och dels har jag ont överallt.Vet inte om jag ska skylla på rökstoppet.Men enligt expertis kan man få värk när man slutar röka eftersom syresättningen ökar i musklerna.Kanske det jag drabbats av,vet inte alls men värk har jag i alla fall.

Är bara att härda ut för nu ger jag mig inte,nu ska jag sluta röka,så är det bara.Tuggar mitt tuggummi och det fungerar bra.Egentligen så är jag inte röksugen.....bara vanan att gå ut å röka är svår att bryta.Just att lägga om diverse vanor är svårt,inte själva röksuget egentligen.

Svårast är morgonen faktiskt.Då får jag verkligen behärska mig.Men det ska nog gå det också antar jag.

Jag borde ju ha slutat för länge sedan med tanke på att jag har en mamma som lider av KOL sedan några år tillbaka,orsakat av rökning.Har ju på verkligen nära håll sett baksidan av rökningens verkan.Men det är väl så att man väljer att blunda in i det längsta.Men nu kan jag helt enkelt inte blunda längre.Känner ju att min egen hälsa börjar svikta betänkligt.Orken är en katastrof.Och det känns ju inte speciellt roligt att inte orka hänga med barnen längre.Och att vara hundägare och nästan inte orka en ordentlig sväng med hunden är ju verkligen katastrof.Så nog krävs det ett rökstopp alltid !

Så ni som läser min blogg kommer att få härda ut ett tag med mitt gnat om mitt rökstopp.Att ventilera rökstoppet här är ett sätt att verkligen behålla motivationen att härda ut.Fast jag ska naturligtvis blanda upp det hela med mina foton och rapporter om valparna också.....

Är glad åt all peppning jag får från er också....det gör mig ännu mera motiverad att hålla ut.

Av Corina - 4 maj 2008 16:11

Hemkommen från jobbet för hembygdsföreningen.Nu är fotona inkörda med text på hemsidan.Några kort saknas,dom ska jag skanna innan på torsdag då vi ska göra ett uppsamlingsheat för att avsluta det hela.Vi har suttit sedan klockan elva idag och jag har nyss kommit hem.Känner mig lite sliten faktiskt.

OCH ingen rökning än trotts att jag druckit en massa kaffe !


Ordföranden i hembygdsföreningen tyckte absolut att jag skulle köpa ett stativ och lämna kvittot och få pengar för det från föreningen.Då det endast handlar om max 300 kr.Så då gör jag detta kanske redan imorgon innan jag åker till jobbet:)

Av Corina - 4 maj 2008 07:49

Min andra morgon som rökfri.....

Är lite mallig eftersom jag klarade gårdagkvällen galant utan att röka.Hade mina tvivel faktiskt men det fungerade utmärkt med tuggummit! Och detta trotts vin till maten och kaffe efter maten och lite cider senare på kvällen.Dessutom satt vi ute tills sena kvällen också.

På morgonen är det ganska lätt att inte röka just nu eftersom jag har en hemsk morgonhosta! Är fortfarande ordentligt snorig.Så av den anledningen känns det inte alls nödvändigt att röka.

Hade en trevlig kväll i alla fall med god mat och dryck och trevligt sällskap!


Idag ska jag göra klart de gamla fotona åt hembygdsföreningen är det tänkt.Vi ska träffas kl 11 i bygdegården.Kommer nog att ta denna dag i anspråk.

Så börjar det bli dags att börja fota gravstenarna för min del.Tänkte höra om inte hembygdsföreningen kan sponsra mig till ett stativ.Handlar ju endast om ca 200 kr för ett skapligt stativ till kameran.Skulle bli enklare att fota stenarna med stativ faktiskt.Det kostar ju inget att fråga.....och jag har ju inte krävt något tidigare.

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards