Corinas Blogg

Alla inlägg under april 2012

Av Corina - 15 april 2012 20:20


Exakt jag är egentligen för trött för att blogga ikväll. Ännu en arbetshelg till ända. Och jag känner mig totalt utpumpad. Kan det bero på att ventialtionssystemet på jobbet inte fungerat under helgen ?

För i övrigt har det väl varit en ganska vanlig arbetshelg, förutom att mina kollegor varit mer än vanligt vrickade ! Men det är en heeeeelt annan historia och den lämnar jag åt sitt öde. Får dock hoppas på ett mindre vrickat helggäng nästa gång........



   

      

Nu är det i alla fall kväll och sista dagen på barnens påsklov dessutom. Imorgon är det skolan igen som gäller ! Och allt återgår till normala rutiner igen, vilket jag uppskattar !

Maken är bättre nu, Gikten börjar släppa sitt grepp och han kan röra sig som han vill igen. Detta betyder även att hans humör blir lite bättre också. Hoppas besvären håller sig borta ett tag nu !


   


Nu avslutar jag mitt inlägg med två utblommade bilder, tulpaner. Utblommat kan vara vackert det med, håll med om detta !


Ha en fortsatt trevlig söndag kväll.

Vi ses !

Av Corina - 14 april 2012 07:17

Fredagen den 13:e övergick till Lördagen den 14:e utan större problem.

Gick så fint att sova i övergången :) Men vaknade som vanligt i svinottan.


 


Idag arbete igen.

I skrivande stund sitter maken mitt emot mig och läser VK samtidigt som han fikar och pratar för fulla muggar.

Man säger att vi kvinnor pratar mycket men min make är nog banne mig värre än de flesta och vanligen också

på morgonen !


 


Har nya bilder men har inte laddat upp dom ännu så det blir gamla bilder idagens inlägg.

Hav tröst, de nya bilderna kommer en annan dag.


Två rådjur passerade just köksfönstret på tio meter. En grann bock med verkligt fina horn är det ena !

Är egentligen väldigt less på dessa skapelser eftersom dom rensar rabatter i trädgården. Av den anledningen sätter jag inga lökar längre. Inte lönt då dessa marodörer äter upp dom !


Ni påtår på kaffet och sedan duschen.

Ha nu en underbar lördag !

Vi ses ! 

Av Corina - 13 april 2012 22:18

Och inga olyckor hittills och nu är det ju dags att närma sig sängen.


 


Arbetsdagen har väl varit bara bra. Finns alltid saker att göra och man hinner olyckligtvis inte allt man tänkt sig, som vanligt !

Men imorgon är det en ny dag och man kanske hinner lite av det man missat denna dagen.


Maken är iväg på manligt nöje ikväll, logen Orion med andra ord. Vi möttes i dörren när jag kom hem kan man väl säga. Makens Gikt börjar nu släppa med hjälp av medicinen han fick igår. Vi får se hur länge han slipper eländet denna gång.

Gikt är ju inget att leka med utan ska behandlas ! Kan gå illa om det inte behandlas. Kroppens alla leder kan bli skadade och inte bara stortån som man trodde tidigare. Men som sagt, maken är bättre igen !


     


Visar de tre tavlorna som jag gjort till jobbet. Dom är nu ramade men jag blev inte riktigt nöjd med den biten.

Får göra om det vid annat tillfälle med bättre bakgrundspapper till ramarna. Men dom blir nog fina där dom ska sitta i alla fall.


Nix, börjar bli lite trött och imorgon är det en ny arbetsdag, har sovmorgon. Börjar kl 12 och slutar kl 21 imorgon. Ha en bra natt får jag väl säga nu.

Vi ses !

Av Corina - 12 april 2012 07:46

  


Idag blir det att ligga i lite. Idag ska maken till läkaren för det årliga besöket. Hoppas han blir hjälpt med sitt onda ben också. Så ska jag till tandhygenisten också efter detta. Så vi blir nere i Umeå större delen av denna dagen. Och ikväll har jag möte med hembygdsföreningen. Detta brukar hålla på fram emot kl 21 i alla fall. Och sedan är ju dagen slut. Imorgon är det arbetsdag igen med start kl 08.00 och slut kl 17.00 Och så pågår arbetet hela helgen :)


 

Så idag blir det inga nya foton i alla fall :) Och i övrigt inget att skriva om heller. Återkommer en annan dag istället. Under helgen kanske :)


Vi ses !

  

 
Av Corina - 11 april 2012 13:11

Ledig från jobbet. En sväng ner till Umeå har det blivit för att köpa skor till Alma och Viktor. Ett par till Viktor och två par blev det till Alma. Notan slutade på 548 kr, billigt för tre par skor !


   


Första bilderna för dagen. Bild 1 är orginalet och bild två resultatet av min redigering och lek i elements.

Roar mig fortfarande med mina rosor. Fotar nytt och jobbar med, fotar lite olika vinklar och så vidare för att kanske nå andra resultat ;)


     


Jobbar vidare på nästa blomma. Samma fast närmare :)


   


En gul ros. Kanske roligare att se hur orginalet var innan jag gjorde om den ?


   


Är väl egentligen bara fantasin som sätter gränserna, och kanske vad man fotat såklart opckså. Jag fotar

ju som ni nog märkt gärna blommor !


   


   


   


   


   


Det var dagens arbete, hittills i alla fall. Hinner nog testa mera innan denhär dagen är slut.

Ute är det grått och trist och tät dimma. Man ser inget nästan så att gå ut med kamera är inte lönt.

Får bli en innedag denna dagen, funderar på att inta soffan en stund faktiskt. Som vanligt vaknade jag ju

innan tuppen så nu när jag ätit lunch och druckit kaffe känner jag mig ganska mosig ;)

Sedan har jag ren tvätt att ta hand om och diskbänken börjar bli full igen plus att jag måste diska

mina nya djuptallrikar som jag köpte idag.


Så nu får ni ha en fortsatt trevlig dag.

Vi ses ! 

Av Corina - 10 april 2012 09:03

Så var då Påsken till ända. Jobbade full dag igår och det gick väl bra. Flöt på helt ok hela dagen. Kan dock irritera mig lite på att det lämnas arbete från helgen som man får göra på måndagen. Detta händer lite nu och då ! Andra gången jag drabbas av detta är det nu på kort tid. Även om det är röda dagar i almanackan ska arbetet utföras, så är det.


 

Idag arbetar jag kvällen med start kl 12 och slut kl 21. Ska nog gå bra det med som vanligt. Tycker kvällarna trotts allt brukar vara rätt trivsamma att arbeta. Visserligen har vi ett helt annat klintel just nu, som sitter uppe lite längre men det kan vara väldigt trevligt också ! Man får lite mera respons numera och kan fråga hur respektive vill ha det och det tycker jag om.


    

Vi har nu ny chef i alla fall. Verkar lovande måste jag säga med en chef som man får tag på och som man kan prata med. Känns väldigt bra ! En chef som vet hur det är att jobba och som anser att man ska få ha roligt på jobbet. Jag tror att det kommer att bli väldans bra bara hon blir varm i kläderna som vi säger ! Denna veckan är hon dock ledig och tillbringar den uppe till fjälls.


Hos oss snöar det och blåser idag. Riktigt aprilväder med andra ord. Men vad gör det ? Skulle tro att våren kommer förr eller senare även till oss detta året. Brukar inte vara bra om våren kommer för snabbt heller. Man får alltid bakslag och det är bättre bakslagen kommer med en gång, eller hur ? Annars blir det bakslag när det börjat grönska och allt fryser och det tar hela sommaren innan allt ser normalt ut....inte roligt det heller !


Ha nu en fortsatt trevlig dag ! Vi ses ! 

Av Corina - 8 april 2012 19:34

Påsken går vidare. Idag avslutar jag min Påskledighet i alla fall. Imorgon är det arbetsdag igen med start kl 08.00 Övriga familjen fortsätter med sin ledighet.


                   


Några bilder härifrån Långviken. Just nu ser det ut på detta sättet. Man kan ju hoppas att när april månad är slut ska snön också vara slut hos oss. Men än ligger massor av snö kvar och några vårtecken kan jag inte ge er ännu :)


                          


   


Idag blir det rosor i bloggen. I diverse olika tappningar. Blev själv väldigt förtjust i den blå varianten.

Naturligtvis har jag ändrat färgerna i elements......testar och testar.

Rosorna köpte jag till mig själv idag när jag handlade mjölk. Som vanligt räcker aldrig mjölken och jag kan inte köpa hem för mycket på en gång för då blir det för fullt i kylen. Vi skulle behöva en större kyl faktiskt. Men det får bli när denna lägger av.


Besökte grannen Maria en stund idag. Pratade bort lite tid och fick ett glas vin. Men bara ett eftersom det är arbetsdag för mig imorgon.

Blev inga foton tagna i Hörnefors igår. Glömde totalt bort kameran ! Och detta trotts att vi kikade på en massa av mina foton :)

Momme fick tre förstoringar av mig för att rama in. En lämplig påskpresent istället för blommor eller något annat onödigt :) Glad blev Momme i alla fall !


Nu får ni fortsätta med firandet.

Vi ses !


Av Corina - 7 april 2012 09:31

Påsken skuttar vidare. Efter en god natts sömn är man redo att ta emot även denna dagen. Morgonkaffet urdrucket x 2 och jag har hunnit duscha. Familjen är alla vakna och ute lyser solen. Nu ska bara håret fixas, sedan borde jag vara klar för att utföra det planerade.

Idag blir det en resa ner till Hörnefors för ett besök hos min pappa och hans hustru Gertrude. Kanske blir det bara vi men man vet aldrig. Sällan är det bara vi men flera av mina syskon var nog till dom tidigare denna Påsken.


 

Jag arbetar vidare med mina tulpaner jag. Lyckades inte få tag i Påskliljor som jag tänkt mig. Kanske idag när jag ska ut och bila hittar jag en bukett. Så tills vidare är det fortfarande tulpaner ;)

Ska ta med mig de foton jag framkallat....kanske något passar som present, en Påskpresent till våran favorit Momme !



                                               


 


Tar nog med mig kameran idag också. Kanske kan det bli något foto fast objekten brukar vara ovilliga dit jag ska. Man får liksom fotografera lite i smyg, även om det inte är så lätt när man har min gigatiska kamera och blixt ;) Vi får väl se hur det går med den saken. Kameran följer med i alla fall.

Ska också köpa med en påsktårta om jag hittar någon. Något måste man ju bjuda på och jag köper eftersom

jag inte gillar att baka.


Så nu får ni fortsätta med erat Påskfirande.

Ha en fortsatt härlig dag där ute.


Vi ses !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards