Corinas Blogg

Alla inlägg under mars 2012

Av Corina - 6 mars 2012 08:30

Så har man semester och jag behöver väl egentligen inte tala om att det känns rätt hyfsat :)


 

Idag blir det i alla fall lite nya foton. Gårdagen bjöd på flera chanser till trevligt fotograferande.


       


Tulpaner........gillar dom :) Just denna färgen gillar jag också. Färgen gör mig väldigt glad.


 

Vår ? Nja, lite tidigt hos mig i alla fall. Lär nog få vänta ett tag till men dagarna blir allt längre och ljusare och det gör ju att man blir allt piggare också.


     


Gårdagen var verkligen vacker ! Fanns så mycket vackert att man blev lite lätt förvirrad :) Men det blev några foton mitt i min förvirring.



Den tidiga morgonen bjöd på härlig frost och en lockande sol. Fast solen värmer dåligt på morgonen :)



 

Solen lyser idag också.     

Idag ska jag ner och handla lite inför stundande resa till Sorsele och Nalovardo. Lite att tugga på i bilen är aldrig fel. Blir nog mest frukt, kanske lite godis också. Resan tar ju några timmar i anspråk.

Sedan ska takboxen monteras på bilen och väskorna ska packas så vi kommer oss iväg i hyfsad tid imorgon förmiddag/morgon. Och kamerautrustningen ska med också, gäller att inte glömma något viktigt typ laddare för då kan det bli kris ! Jag ska färga håret också.


Vi ses

Av Corina - 5 mars 2012 13:20

Måndag och ny vecka. Jag har semester hela veckan vilket verkligen känns vansinnigt härligt. Barnen har sportlov och det betyder ett fasligt liv här hemma :) Men det får man leva med.


 

Har förlikat mig med att mina program försvunnit. Får ersätta så småningom. Tillsvidare uppdaterar jag på annat sätt, får lov att lära mig med andra ord :) Ska väl gå det också skulle jag tro. Datorn fungerar ju i alla fall. Hade tänkt uppdatera med nya foton i mina gallerier men som vanligt sitter någon annan vid den stationära :) Får vänta tills den blir ledig, troligen sent ikväll/natt.

Bakgrunder och loggor får jag väl vara nöjd med tills programmet är nytt......blir det verkligen kris får jag väl be någon om hjälp, men min hemsida finns ju och min blogg ser väl skaplig ut just nu. Så livet går vidare med andra ord.



Idag snurrar tvättmaskinen för fullt. Nästan så den går varm :) Vet inte vad dom pysslat med under helgen men bytt kläder har dom i alla fall gjort ! Korgen formligen svämmade över kan man lugnt påstå. Nu är jag inne på den fjärde maskinen och fortfarande har jag tvätt kvar att köra. Tummlaren går också för fullt.



Inga nya bilder att visa idag så det blir gammal skåpmat tills längre fram. På onsdag åker vi ju till fjälls. Då lär det väl bli några bilder tagna skulle jag tro. Nu ska jag se om datorn är ledig så ska jag lägga ut lite bilder på hemsidan igen.


Vi ses   

Av Corina - 4 mars 2012 18:43

Idag tycker jag synd om mig själv. Något hände med vår andra dator och nu finns inget kvar på den längre. Allt är puts väck borta. Vartenda sparat dokument och mina program. Mitt grafikprogram är puts väck bland annat så jag kan inte göra någon ny grafik till bloggen och hemsidan. Mitt utomordentliga ftp program är borta och mit fp är puts väck också. Känner mig smått desperat för jag kan inte göra ett piss åt hemsidan längre. Vet inte vad jag ska ta mig till !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hur ska jag nu bygga mina hemsidor ? Hjälp någon !


 

Ftp program finns ju gratis att ladda hem men mitt fp program var en gammal sak som inte finns längre och jag har alltid byggt hemsidan via detta program, kan inget annat. Så vad gör man nu då, lägger av med hemsidan och pysslet med grafik ? Några råd någon ?


 


Vi ses   

Av Corina - 2 mars 2012 21:49

som man helst velat slippa har detta varit.



Har varit synnerligen aktiv på jobbet denna dag. Så illa tvungen med två personal endast på eftermiddagen och en sjuksköterska. Kan säga att min rygg klagade utav bara f** när jag gick hem kl 16.40 denna dagen. Tack för att jag fick sluta 20 min tidigare !

Imorgon en sån där delad tur som jag bara hatar. Åker kl 06.00 hemifrån och kommer hem någon gång runt kl 21.30 kanske, om jag har tur. Såna turer skulle banne mig förbjudas ! Det är helt enkelt omänskligt att måsta åka hemifrån i svinottan och först arbeta fem timmar och sedan ha ledigt fyra timmar för att sedan arbeta fem timmar igen, och inte kunna åka hem. För vem sitter och kör hem idag med dessa bensinpriser. Det är sjukt att man inte lyckats få bort dessa vansinnesturer.......finns även dom som arbetar dessa turer men tar två kortare raster istället för en lång som jag gör. Dessa turer skulle jag aldrig ställa upp på, slaveri kallar jag det !



Jag hoppas på en bättre dag imorgon trotts allt. Så ser jag ju fram emot en hel veckas ledighet efter denna helgen vilket ska bli väldans härligt !



Vi ses för nu ska jag sova !      

Av Corina - 1 mars 2012 10:09


Ledig även denna dagen. Lite gråare ute idag men fortfarande tinar det för fullt. Betyder ishalka naturligtvis eftersom vi har en del snö.


Idag funderar jag lite över ordet Kärring.


Man hör ju ibland åsikten att käring och kärring skulle vara två
olika ord, där stavningen med ett r visar att ordet har med kär att göra och
därför egentligen är positivt. Stavningen med två r skulle då vara ett annat
ord, med nedsättande betydelse och använt bland annat om någons hustru, som i
motvalls kärring. Så är det nu inte. Båda stavningarna är varianter av samma
ord, kärling, som är en avledning till ordet karl och betyder "(gammal) kvinna".
Ordet stammar från medeltiden, och stavningar med såväl bevarat l som ett eller
två r finns belagda åtminstone sedan 1500-talet. Men det är intressant med
moderna omtolkningar, som ofta sker just när det finns flera formella varianter
av ett ord.


Sedan är det naturligtvis en helt annan sak att "kääring" och "kärring"
mycket väl kan bli olika ord med olika betydelser, eller om detta redan
inträffat. Men ursprungligen är det alltså en härledning av "karl" och inget
annat.


                                                  
                                                  
                Kerstin Norén



Annars blir det en lugn dag här hemma. Ska på kvartssamtal med sonen klockan halv tre idag. Eller det heter ju utvecklingssamtal numera ;) Och jag måste fixa present till dottern också som fyller 11 år imorgon. En ganska enkel uppgift då hon önskat sig pengar detta året. Tösen börjar bli stor !


Vi ses 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards