Corinas Blogg

Alla inlägg under oktober 2009

Av Corina - 16 oktober 2009 07:42

Läget för Wanilla är samma lika. Hon ratar torrfodret helt idag, ser inte ens åt skålen och det har aldrig hänt någonsin !

Fick med mig 500 gram köttkross från uppfödaren igår. Testade att ge henne lite sånt istället och se det gick ner i alla fall. Men sedan återvände hon tillbaka till sovplatsen igen vilket inte alls är normalt. Hon har sovit onormalt mycket den senaste tiden när jag nu börjar fundera. Hon har visserligen inte haft något emot att följa med ut på promenaderna.....då har hon piggnat till och varit som vanligt. Men jag kan inte blunda för hennes avmagring för den är verkligen tydlig !

Nu hoppas jag på att få träffa en vetrinär under dagen. Men först ska jag träffa uppfödarens hustru och höra vad hon tror. Fast dom måste ju får vakna och komma igång med sin dag först. Hon kom hem under natten efter att ha varit och betäckt en tik.

Gårdagkvällen tillbringade jag rotandes i mina papper. Att man inte kan vara ordningsam någon gång ! Febrilt sökte jag Wanillas försäkringspapper ! Efter lång stund hittade jag det i alla fall.....rena turen tror jag och hennes pärm är helt i ordning vilket jag hade glömt. Kommer inte ihåg att jag fått tillbaka stamtavlan från uppfödaren. Demensen fortskrider !

Just nu är Wanilla ute på morgontur med husse i alla fall, den missar hon inte. Som vanligt är hon klar att gå ut när barnen gått till skolan. När hon kommer in igen ska hon få lite mera köttkross för mat är hon verkligen i behov av !


Nu liten fundering.....kan en hund bli så deppad att den slutar äta ? Deppad efter senaste valpkullen ? Såhär långt efter tro ? Man vill ju inte att ens hund ska vara allvarligt sjuk så man greppar ju alla möjligheter till lindrigare sjukdomar ! Den där tanken på Tumörer är verkligen skrämmande ! Men man kan ju inte blunda från symptomen på aptitlösheten och tröttheten .......Fy jag gruvar mig för vad man ska komma fram till idag !  

Av Corina - 15 oktober 2009 18:16

Blir nog tvungen att åka till vetrinär med Wanilla. Hon äter ingenting och har verkligen avmagrat den senaste månaden. Hon har egentligen aldrig riktigt hunnit hämta sig efter valpkullen. Och pälsen kommer inte alls som den ska. Har besökt uppfödaren ikväll men hans hustru som kan mera var inte hemma. Hon skulle komma hem under natten. Ska dit imorgon och höra vad hon tror men mest troligt blir det ett vetrinärbesök för provtagning eftersom Wanilla vägrar äta just någonting. Idag har hon fått i sig lite kalopps av älgkött, det är allt. Torrfodret ratar hon totalt ! Uppfödaren ska röntga imorgon så kanske kan hon få deras vetrinär att klämma in Wanilla också.


Man blir verkligen orolig ! Och ska verkligen tandsten kunna orsaka detta, det har jag svårt att tro. Och jag tycker hon borde äta om hon har mask, äta mera än vanligt. Så då återstår i alla fall frågan, vad är det för fel ?????????? Ligger nära till hands att börja oroa sig över tumörer..... inte alls ovanligt för Bernersennen.  Jisses jag vågar knappt tänka tanken. Hur ska man sova denna natt då ? Hemska tanke att kanske bli av med Wanilla Gråter.

Av Corina - 15 oktober 2009 11:21

Idag tog jag fram dammsugaren som jag nämnde redan igår Glad. Så nu är det dammsugat och jag har till och med torkat köksgolvet. Tvättmaskinen har också fått arbeta lite på förmiddagen. Nu anser jag att det får vara nog för denna dagen med städning och sånt. Nu blir det bara lite småplock som vanligt.

Till lunch fick gubben äta mannagrynsgröt och smörgås idag. Jag var sugen på det Skrattande.


Egentligen skulle det nog behövas dammtorkas lite överallt också här hemma men just nu ids jag helt enkelt inte.


Så har jag skickat iväg mina tre första leveranser av örhängen idag också, det känns faktiskt hur roligt som helst . Tack ni som handlade, ni vet ju vilka ni är Flört. Har suttit och kikat på lite nytt material och klurat lite över nya modeller på örhängen också. Lite funderingar över halsband också i magnetisk hematit. Har lite hematit hemma men måste ta hem mera och lite mera olika pärlor för att det ska räcka till halsband. Finns så mycket att välja på så man blir snurrig. Har dock konstaterat att Panduro ska jag inte beställa hos för dels är dom svindyra och har enormt lång leveranstid dessutom.


Nej nu ska jag fortsätta kolla runt på pärlor och sånt.

    

Av Corina - 14 oktober 2009 08:38

Änglar verkar vara poppulära ! Måste beställa mera material igen. Fast jag förstår för dom blir fina de små änglarna. På lager finns just nu två par änglar kvar att sälja. Sedan är dessa slut. Ska beställa mera material men det tar ju ett tag att få hem detta.


För övrigt grunnar jag på min magnetiska hematit som jag gillar. Ska försöka få till ett halsband men funderar på hur jag vill ha det. Har en del ideer men kan inte riktigt bestämma mig för vilken Glad. Måste även där ta hem mera material för att kunna verkställa ideerna. Nåja, roligt är det i alla fall Tungan ute.


Wanilla är inte riktigt i form. Hon äter dåligt och är lite lös i magen för tillfället. Men i övrigt är hon glad och som vanligt. Detta har pågått inte riktigt en vecka. Håller kollen på henne noga. Nu har hon i alla fall ätit på kvällen under två dagar så det går åt rätt håll. Tar ju sån tid att få upp hullet på henne om hon bara äter halv ranson hela tiden. Men man blir ju lätt orolig när ens hund inte äter när hon normalt brukar äta försträffligt.


Nu är tvättstugan färdigmålad. Nu ska jag ha tillbaka krokarna på väggen igen. Men det får jag tydligen fixa själv då gubben inte behagar vara hemma på dagarna. Han pysslar i skogen och har så kul så Glad.

Jag borde ta fram den där dammsugaren idag. Men jag vet inte om jag känner riktigt för det. Däremot måste jag på affären idag. Mjölken börjar ta slut bland annat. Blir affären inne i Tavelsjö, ids inte köra ner till Umeå idag. Gynnar den lokala handlaren istället Flört.

Och ikväll ska Alma dansa så ner till stan måste jag i alla fall, kom jag just på ! Måste komma på snabbmat till middagen också. Lutar åt fiskpinnar och potatis, då blir ungarna glada i alla fall. Inte jag för jag gillar inte alls fiskpinnar men som mamma får man ju stå ut med lite av varje.


  

Av Corina - 13 oktober 2009 15:56

Har nu fått mitt nya material och har gjort några nya örhängen som ligger på min sida med smycken. Minskat ner till en sida igen. Kanske blir det två igen med tiden om jag inte lyckas sälja bort allt förstås vilket jag har svårt att tro att jag ska lyckas med Glad.


Ses senare ikväll när barnen har ätit och gjort sina läxor.

Av Corina - 12 oktober 2009 08:16

Jo jag mår bättre idag. Huvudet sitter som det ska nu igen men det tar en hel dag minst att repa sig efter ett ordentligt migränanfall. Det var verkligen länge sedan jag hade ett sånt där ordentligt anfall. Hade nästan glämt hur fruktansvärt hemskt det är !


Ute är det två minusgrader och frostvitt ute, ser nästan ut som snö när man kikar ut som hastigast faktiskt.


Åter igen är tvättstugan rörig igen men denna gång målas resten av väggarna så det blir nog klart ikväll. Jag tvättar trotts allt och hänger i vardagsrummet idag. Det fungerar det också. Tvättstugan blir i alla fall så fin med målad väv i ljus färg på väggarna.


Mamma fyllde 65 år igår och vilken tur att jag inte lovat åka till henne då med tanke på migränen ! Pratade med henne en kort stund i telefonen i alla fall och hon hade haft massor med trevligt besök så ensam hade hon i alla fall inte varit. Känns bra att veta !


Ingen älg för makens jaktlag blev det igår. Skogen myllrade av tanter med svampkorgar ! Då är det inte lätt att jaga vill jag lova.

Idag bär det av ut i skogen också för maken men ingen jakt idag. Idag handlar det om vedhuggning tillsammans med hans vuxna dotter. Var lite annat som skulle fixas också men jag har inte riktig koll på vad. Och det behöver jag ju inte ha heller Glad.

Vad jag ska göra resten av dagen vet jag inte riktigt. Någon tur med Wanilla blir det väl troligen men i övrigt vet jag inte. Kanske letar jag reda på en god bok och tar en lugn dag. Har ju förmånen att lägga upp dagarna som jag vill eftersom barnen numera är i skolan större delen av dagarna.


    

Av Corina - 11 oktober 2009 08:35

Ny dag och nya tag. Blir lugnt idag. Under kvällen igår slog migränen ner som en bomb ! Kunde knappt ligga stilla så ont gjorde det. Men till sist somnade jag i alla fall och fick sova några timmar. Är fortfarande mosig och har lätt huvudvärk även idag.

Ett nytt galleri har jag fått till. Länk hittar ni under mina sidor på nätet. Där finns bilder från surströmmingen på fredag kväll.


Blir inget långt inlägg, måste lägga mig igen för migränen spökar och jag mår skit helt enkelt. Återkommer en annan dag.

  

Av Corina - 9 oktober 2009 08:58

Jag har varit vaken sedan före sex. Sonen kom ner halv sex idag. Han är verkligen morgonpigg den gossen !


Nu på morgonen har jag gjort en sida till med örhängen. Jag gjorde tre par till under gårdagen nämligen och insåg att en sida till kan aldrig skada. Jisses, tydligen är änglar gångbart när man ser till smycken. Får nog tillverka flera sådana när mitt nya material kommer. Ni får nog vänta till nästa vecka i alla fall.


Ikväll är det surströmming tillsammans med makens jaktlag. Vi har lånat husvagn och kommer att ligga borta tills imorgon förmiddag är det meningen. Barnen och hunden lämnar vi i grannarnas goda omvårdnad. Blir nog inga problem.


Har hunnit tvätta en maskin handdukar också. Är så trevligt att tvätta när man slipper allt vatten som förut runnit ut på golvet ! Avloppet fungerar igen och tvättstugan är som ny. Vilken lycka ! Man skulle väl kunna kalla detta för tantvarning när man känner sån lycka över att tvättstugan fungerar igen ?


I övrigt denna dag blir det väl lite småplock som vanligt. Så ska husvagnen packas. Måste ha sängkläder. Kanske vattenkokaren också och lite frukost så man inte svälter imorgon bitti. Det var ett tag sedan vi låg i husvagn eftersom vi sålde vår husvagn förra året. Men vi sålde den till grannarna så det är inte svårt att få låna den vid behov.

Ute skiner solen men det är kyligt på morgonen. Långkalsonger på när man går ut, mössa och vantar också.


  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards