Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 6 juli 2017

Morsning

Av Corina - 6 juli 2017 08:41

 

Ligger många gånger och ska sova och kommer på olika saker som jag ska blogga om. Men när jag sätter mig för att blogga så....vips är de fina formuleringarna bara puts väck borta !

Är väl antagligen inte ensam om detta.

Så var fallet när jag la mig igår kväll också !

Låg och funderade på det där med curlingförälder.......man ska ju inte curla sina barn enligt experterna.

Och det är ett flitigt använt uttryck dessutom, som liiite lätt irriterar mig som ni kanske vet.

Och det är många som har åsikter om hur vi ska fostra våra barn och inte bara de som har barn själva. Jag har genom åren väldigt ofta fått "goda" råd av diverse personer som aldrig haft barn......och vissa av dessa råd har varit om inte intressanta så orginella.....kommer inte att ge några exempel.

Jag har haft förmånen att få bli mamma inte bara en gång utan två gånger ! Har en son och en dotter som gör mig glad varje dag ! Jag fick barn sent i livet, var 34 när första barnet kom och skulle fylla 37 när andra barnet föddes.

Och jag har "fostrat" dessa två barn relativt lika som min mamma fostrat mig. Och i det har det ingått en del curlande........antagligen är jag en dålig förälder på grund av detta och sålunda kommer mina barn enligt experterna att få diverse problem här i livet.


Idag är äldsten 19 år. Har just tagit studenten och ska nu ut i arbetslivet. Har just påbörjat sitt första jobb eftersom han inte jobbat några somrar alls under varken högstadiet eller gymnasiet.

 

Detta fordon är vad han framför nu på våra vägar. Ett stort ansvar för en 19 åring. Första ensamkörningen gjorde han under gårdagen. Och visst, det tog tid och det blev en rätt lång dag men han var verkligen glad när han kom hem efter att ha fixat detta, inte kört vilse eller något annat.

Han stiger upp kl 5 på morgonen utan problem, fixar sin frukost och ordnar så han har sin lunch med sig, helt på egen hand.....tidigare har vi vuxna stigit upp och hjälpt honom med detta (curling). Nu helt utan att vi sagt något fixar han detta själv.......kanske har han trotts vårt curlande snappat upp vissa saker under dessa tre år i gymnasiet då han fått bo på annan ort under veckorna (vi har hämtat honom så han fått vara hemma på helgerna).

Trotts att vi är curlingföräldrar klarar han väldigt mycket, trotts vårt curlande fixar han både det ena och det andra.


Vår dotter fyllde 16 i mars detta året. Hon ska med andra ord börja gymnasiet nu i höst.

Hon sökte bygg och anläggning......valde helt på egen hand utan kompisars tryck och vår påverkan egentligen. Och trotts massor av problem sista terminen i nian fixade hon betygen (jag hjälpte henne med det jag kunde) och kom in på linjen med rätt bra marginal. Vad hon kommer att bli i slutänden vet vi inte men det lutar åt måleri.....

I sommar sökte hon en utbildning inom flygvapnet uppe i Luleå och var verkligen peppad inför detta.

Åkte iväg men väl framme konstaterade hon att detta inte alls var något för henne !

En icke curlande förälder skulle väl troligen vägrat låta henne avbryta utbildningen......eller.......

Så är det för hennes kompis, hon ville också avbryta men fick inte för föräldrarna !

Och vad vinner man med att göra det blir då min fråga ??

Såklart fick dottern avbryta och komma hem för vad skulle hon ha för utbyte av detta då hon inte alls ville vara där ???

Vi gör väl fel val även som vuxna eller hur ? Och vi har fritt att välja själva att avbryta en anställning till exempel eller hoppa av en kurs när vi känner att detta inte var vad jag förväntat mig. Den rätten måste väl också barn/ungdomar ha här i livet ?


Det väger tungt att barnen varje dag uttrycker att dom älskar mig som mamma ! Det värmer mig för jag vet att jag gör rätt även om experterna sågar curling.

Som människa möter man motgångar i livet, så även jag och jag har fått ta mig igenom dom likväl som mina barn kommer att få göra. 

Jag är väl inte en 100 procentig curlingförälder, då överdriver jag nog men vad jag vill ha sagt är att det bor nog en curlingindivid i de flesta föräldrar även om många inte vill erkänna det. Och jag tror inte att man tar skada av lite curlande emellanåt för isåfall är jag själv ett vandrande katastrofområde !


 

Nu får jag hoppas att eran dag blir bara bäst !

Själv ska jag njuta av ännu en ledig dag. Solen lyser mot alla odds idag men det blåser ordentligt och någon sommarvärme är det inte att tala om. Men man kan ju njuta ändå trotts avsaknad av regelmässig sommar, eller hur ?


Kram !


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards