Corinas Blogg

Alla inlägg under juni 2012

Av Corina - 8 juni 2012 07:49

                                                        


Små solar som retar gallfeber på många  .

Men inte på mig i alla fall. Jag gillar dessa underbart gula blommor.

I mina ögon är dom inte alls något ogräs utan mycket vackra små solar som förgyller min tillvaro.


                                  

 


 


Så därför får dessa solar uppta min blogg denna dag.

Själv är jag ledig idag eftersom jag fick ut och jobba igår på min lediga dag.

Och som kronan på verket kom ingen nattpersonal kl 21 när jag skulle gå hem. Den som var uppskriven visste inte ens att hon skulle jobba. Nu var hon så snäll att hon störtade till min undsättning och kom ändå.

Men det blev att jobba över lite drygt en halv timme i alla fall för min del.


Vad som blir av denna dagen är ett oskrivet blad ännu så länge. Solen lyser i alla fall så det kan bli en promenad tillsammans med min kamera kanske.

Som sagt, idag tar jag dagen som den kommer.

Vi ses !

 
Av Corina - 6 juni 2012 15:32

Sveriges nationaldag, även svenska flaggans dag, firas den 6 juni varje år och är en helgdag i Sverige. Nationaldagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523. Även 1809 års regeringsform (som gällde fram till ikraftträdandet av 1974 års regeringsform) utfärdades den 6 juni.

Tidigare firades 6 juni som svenska flaggans dag och det var först 1983 som dagen fick status som nationaldag. Sedan 1996 är nationaldagen en salutdag, och från och med 2005 är nationaldagen även en helgdag.


Stöter på frågan lite nu och då och tänkte att ok, jag tar väl reda på det åt de som inte vet (jag visste detta men iddes inte skriva själv). Detta hittade jag i Wikipedia till er ovetande ;)


 

Av Corina - 6 juni 2012 10:22

Lite ovanligt att vara ledig en röd dag.........brukar ju alltid lyckas arbeta dessa dagar. Men idag är jag ledig. Och vad gör jag en sådan här dag ? Jo jag tvättar, som vanligt och fotar lite. Barnen är lediga och maken är borta på ett uppdrag för skolans räkning. Det ska byggas en grillplats nämligen och maken ställer upp på det mesta.



Denna blommade lika vackert för ganska exakt ett år sedan också. Vet inte hur jag burit mig åt men det är lite extra när man lyckas med blommorna !


 

Syrenen har en bit kvar hos oss, men den är på gång. Som vanligt blir det lagom till skolavslutningen tydligen. Det blir nog sommar även detta året även om värmen liksom kom av sig. Idag lyser solen i alla fall och det är ju alltid trevligt.


                           


På jobbet är det väl så rörigt som man kan förvänta sig. Men i slutänden ska det nog bli bra skulle jag tro. Snart startar första semesterperioden och den kan ju bli spännande eftersom vi enbart blir två ordinarie kvar på avdelningen och resten vikarier. Detta är resultatet av omändringarna som skett hastigt och lustigt. Lite oroar man väl sig även om vi är lovade de duktigaste vikarierna. Min erfarenhet säger mig att det trotts allt kan bli synnerligen rörigt. Sedan blir det ju ännu mera spännande till hösten.......som det ser ut nu blir det bara jag kvar av det gamla gardet på avdelningen. Och det känns ju lite sådär lagomt roligt just nu att se fram emot. Men det torde väl vara så enkelt att man får gilla läget och arbeta vidare. Nåja, den som lever får se heter det ju och det kan ju bli väldans bra också till slut. Jag, den evige optimisten som just nu ändå har en hel det värk i kroppen igen. Men jag kämpar vidare och hoppas på det bästa ;)


Önskar er alla en trevlig Nationaldag så ses vi en annan dag ! 

Av Corina - 3 juni 2012 19:27


Har idag roat mig med min kamera och mitt fotoprogram och en bukett rosor som jag köpte igår. Blev en massa trevliga foton som jag lekt med. Tänkte visa er några under temat tegelvägg ;)

Således förstår ni att denna dagen har jag tillåtit mig själv att vara helt ledig ! Och det har varit härligt för kropp och själv vill jag lova.



Alma har spelat match uppe i Lycksele idag, mot Betsele. Pappa åkte med henne tillsammans med Emma och Andrew i Andrews bil. Fyra personer räcker för att sitta bra en sådan resa så jag valde frivilligt att stanna hemma och heja på distans. IFK Umeå vann matchen mot Betsele med 3-0, hurra hurra hurra. Jag hejade nog på rätt sätt idag ;)


           


 


Ruggväder hela dagen tills nu ikväll då solen äntligen vågade sig fram. Nu vila vid TV:n sedan sova innan en ny spännande arbetsvecka startar.........mot nya mål kan man väl säga och hoppas på det bästa ! Imorgon är det dag ett med andra ord ;)


Vi ses !


Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards