Corinas Blogg

Alla inlägg under december 2011

Av Corina - 5 december 2011 14:04


Medan jag väntade på att kamerabatteriet skulle laddas så plockade jag fram julgardinerna. Så nu är dom på plats som ni kan se :)

   Såhär blev det när jag förstorade och ramade in två foton från i höstas. Dessa pryder nu en vägg i vardagsrummet hos mig. Ganska bra blev det väl, eller hur ? Att skaffa dessa små "hyllor" var ganska smart. Enkelt att byta tavlor när man så vill :) och dom var inte speciellt dyra heller. Köpte dom på Rusta. 

Till slut hade batteriet laddats i alla fall. Blev en något kortare tur än jag tänkt mig men det spelar väl ingen roll. Fotade både med makron och med mitt 105-objektiv idag. Dagarna är ju så korta så man har inte så värst lång tid på sig att foto om man vill ha dagsljus vill säga.

Visar väl en av bilderna med macron i alla fall. Så härligt att det blev snö till slut :) Och minusgrader dessutom så den ligger kvar också. Lite rostig med fotograferandet......men snö är å andra sidan inte helt lätt att fotografera. Fotade med blixt också, ljuset vill inte riktigt räcka till annars trotts att det enligt klockan ska vara dag :)

   

Åsså tar vi en sån där bild på solen också som alla människor fotograferar hela tiden :) Det får bli allt för dagens andra inlägg.


Vi ses

Av Corina - 5 december 2011 09:04

Snön kom till slut så kälken och sparken fick lite snökänning i alla fall :) Ljust och fint blev det. Mitt fotograferande tog hastig stopp efter tre foton, slut batteri. Så det blev att gå hem och sätta kameran på laddning, eller rättare sagt sätta batteriet på laddning. Får ge mig ut på nytt försök när batteriet laddat klart.


I stället spanar jag ut över mitt kök. Har ju ett rätt stort kök :) Och skulle tro att många skulle tycka att jag har det rörigt. Tja, jag kan väl hålla med att mitt smyckesbord inger en lätt känsla av rörighet. Det är inte sådär bortplockat och kliniskt rent kan jag ju säga. Inget utställningshem direkt :)

Ingenstans i mitt hem är det sådär renplockat. Mitt hem lämpar sig absolut inte att beskådas på bild :) Jag brukar säga att mitt hem är ett organiserat kaos..... . Men dörren är alltid öppen för besökare och kaffe finns det alltid. Jag stannar gärna upp och sätter mig ner för en pratstund oavsett vad jag håller på med. Jag ger mig tid helt enkelt. Den där städningen hinns säkert med vid annat tillfälle. Visst kan det vara dammigt ibland, men gör det något tro ? Bevisar i mina ögon att jag har annat roligt för mig istället.

Just nu är det dock ovanligt städat :) Kan ju bero på att det städades till första advent. Det mesta gjorde älskade maken medan jag arbetade.....han är guld värd min gubbe  . Och under dagen hoppas jag hinna få upp julgardiner i vardagsrummet. Men man vet aldrig, bäst vad det är så dyker det upp något annat som är mera spännande  .

Är jag konstig ? Ja kanske det men då är jag väl det då. Och antingen får man ta mig som jag är eller så låta bli. Enklare kan det väl inte vara eller hur ? Jag gör i alla fall mitt bästa när jag nu väl kommer igång :)

   

 

Nu ska jag i alla fall se om jag hittar julgardinern. Så får vi se om dom kommer upp också :) Ha nu en underbar fortsättning på er dag.


Vi ses   



Av Corina - 4 december 2011 06:13

Så var det söndag igen och inte alls detta vackra väder som ovan här:) Plusgrader och blåst. Igår spöregnade det när jag körde hem. Nästan snöblandat och det var verkligen inget kul väglag.


Detta är det närmaste snö jag kommit denna vinter i alla fall, lite frost på gräset :)


Arbetsdagen avlöpte utan problem igår trotts delad tur. Och idag är det ny arbetsdag igen, 8-17. Och kl 19 ska jag titta på Almas dansuppvisning på Studion i Umeå. Ska blir roligt. Är så kul att se hur gruppen utvecklats under terminen. Nu när dom börjar bli lite större blir ju dansen mera avancerad dessutom. Brukar inte fota på dessa tillställningar. Tycker det är lite joxit att fippla med kamerainställningar i mörkret :) Och folk är hela tiden ivägen dessutom :) Så det blir aldrig riktigt bra i mina ögon. Brukar istället besöka Proroks sidor för han fotar alltid på uppvisningarna och han är duktig. Ska länka till honom när fotona från uppvisningen kommer :)  

När man arbetar helgen poppar det sällan upp några intelligenta inlägg. Man liksom går i stå rent tankemässigt .  Jobbet tar liksom allt för en och det är väl bra att fokusera på det man ska göra. Igår passerade ju en del anhöriga, jag missade de flesta eftersom jag var ledig över dagen och det känns ju lite synd. Det är oftast hemskt trevligt att träffa anhöriga sådär. Men jag träffade och hann prata med anhöriga till den boende som avled i början av veckan. Dom var och städade ut lägenheten som det kallas, är ju ett rum med toalett :)

Känns så trist att allt ska ske så snabbt i dessa dagar. Anhöriga ges aldrig en chans att bearbeta första sorgen. Nästan innan fonus hämtar är man på anhöriga för att dom ska städa ur rummet eftersom det ska visas för nästa anhörig ! Jag som anställd skäms över detta, detta beteende från ledningen inom socialtjänsten som verkar totalt okännsliga ! Vad är det för fel på samhället och människan idag som inte kan bromsa upp lite och låta anhöriga i alla fall få en chans att landa efter ett dödsfall ? Om detta rum får stå en vecka kan det väl inte spela någon roll........så brottom kan det aldrig vara. Vi bedriver ingen akutvård hos oss......vanlig hederlig medmänsklighet existerar inte längre.....kan jag bara se på och skämmas över hur det ha blivit ! Skämmes ta mej fan som Erold skulle säga !

 

Ha nu en bra söndag.

Vi ses       


Av Corina - 3 december 2011 05:22

Min maskin är postad :)

Någon nämnde dyra kapslar. Dyra ? Om man jämför med vad.......allt kaffe man slänger bort varje dag eller ? Jag tycker att man alltid kastar bort minst två koppar när man gör i perkulatorn, varje gång dessutom ! Det blir många koppar till slut som åker i vasken till ingen nytta eller hur ?

Arbetsdag igen, delad tur. Det blir totalt 10 timmars arbetstid idag och 8 timmar gör jag imorgon så på två dagar blir det 18 timmar plus då fem timmar igår så helgen består av totalt 23 timmars arbete för min del i alla fall.

Idag har vi adventskaffe för boende och anhöriga. Dessa timmar är jag dock ledig eftersom jag har delad tur :) Men handlat har jag i alla fall, godis och frukt till detta evenemang.

 

Vädret jag, fortsatt blåsigt och knappt en minusgrad just nu. Fortfarande inte en snöflinga i sikte. Så jag fortsätter med lite vinterbilder idag så kanske det blir snö :)

     

Bilderna är från förra vintern. Då hade vi ju faktiskt riktig vinter även om man inte behöver ha den mängden av snö. Fast barnen hade verkligen en härlig vinter med massor av skidåkning och annan snölek :)

Och det blir vackra bilder även om snö är svårt att fotografera. Jag får för det mesta redigera lite grann i alla fall eftersom färgen tenderar att bli lite blå.......bilderna av snö blir även fint i svartvitt :)


Snö är - vitt, vackert, kristalliskt, kallt och lekbart .

Snö är - vintrigt

Snö - blåsbart och virvlar så vackert.

Snö - vill jag ha när det är vinter

Snö - knarrar så härligt under skorna                                            
      ©Corina



Med dessa ord önskar jag er en fortsatt härligt lördag !


Vi ses !

Av Corina - 2 december 2011 08:20

Fortfarande ingen snö. Blåser å det gruvligaste och har blåst hela natten. Verkar hålla i sig detta blåsande.


Vad ska jag göra idag då ? Jo kl 11:30 ska jag vara i kyrkan för att bevista en begravning. För vilken ordning detta året vet jag inte. Begravningarna har det varit många detta året :( Flexar således från jobbet idag. Skulle ha börjat jobba kl 12 men börjar senast kl 16 idag då.

Vi har adventsfika på avdelningen för anhöriga på lördag. Jag har handlat godis till detta och ska innan jag åker till jobbet handla frukten.

Själv kommer jag inte att vara med på själva fikandet på avdelningen. Jag jobbar nämligen delad tur imorgon och behöver mina lediga timmar för att orka hela dagen :)

 

Eftersom vädergudarna inte bjuder på fotoväder får jag använda mig av redan tidigare tagna foton :) Och snön kommer ju heller aldrig liksom minusgraderna så sjön har fortfarande inte lagt sig. Man undrar ju om vi ska få någon vinter denna gång.

 

Här kommer en bild från förra vintern. Å vad jag vill ha åtminstone lite snö i alla fall ! Denna bilden är tagen någon gång i Januari 2011 tror jag :) Ser väl ganska mysigt ut eller hur ?

Jaja.....vi lär väl märka när snön kommer hur som helst eller hur ? För övrigt ser jag fram emot nästa vecka, när min kapselmaskin borde dyka upp här hemma. En form av belöning för mitt rökstopp och en julklapp till mig själv.


Nu får ni ha en fortsatt härlig dag.


Vi ses   

 
Av Corina - 1 december 2011 14:27

Har försökt jula till det på bloggen. Men känner mig inte riktigt nöjd med resultatet. Tycker mig sakna lite inspiration. Och kanske har jag legat av mig, bökar ju inte så ofta med paint shop pro numera som jag brukade. Och att animera får man böka lite extra med dessutom, men det är riktigt roligt.


   

Just dessa animationer var roliga att göra. Men vet inte om jag skulle klara dessa idag. Har instruktioner i en av mina många PSP pärmar men är tveksam i alla fall :)


Grubblar lite över julklappar detta året. Har de flesta klar faktiskt men mina barn har jag kvar att köpa till. Funderar på en sodatreem till barnen tillsammans och några smågrejor också. Dom fick ju dyra klappar förra året båda två. Och igår hämtade jag sonens nya (nödvändiga) glasögon och således tömdes plånboken på 3200 kr ytterligare. Alma vill ha en transportbur till Casino, och det verkar väl ganska smart tycker jag. Sonen behöver alltid kläder och gillar att få kläder dessutom.

Så köpte jag ju en Tassimo Kapselmaskin idag. En julklapp till mig själv med andra ord. Kostade 899 kr på CDON. Ska betalas i Februari 2012. Blir nog bra det. Nu ska jag skaffa kapslarna också. Dom finns ju på ICA men ska kolla nätet också. Efter helgen får jag nog min efterlängtade kapselmaskin :)


Nu ska jag koppla av lite innan middagen ska tillredas. Köttbullar och makaroner blir det idag.


Vi ses


      

  


         

       

  

   

Av Corina - 1 december 2011 07:57

Sonen är hemma idag. Kände sig vissen när han vaknade och han har låtit förkyld sedan helgen så detta var väntat. Han får stanna hemma imorgon också så han hinner kurera sig ordentligt.

Fortsätter att blåsa ute idag också men inte lika mycket som under gårdagen då det också regnade ordentligt ! Såg ut att kunna bli riktigt halt på kvällen men det uteblev eftersom det åter igen blev varmare ute.

                                     

Rätt kul att få reda på vad människor helst fotograferar :) Och att det skulle vara solens upp och nedgång är inte alls förvånande. Har kikat lite bland de foton jag hittade som jag laddat ner här på bloggplatsen och det är ganska många bilder i olika variationer. Detta är inte alla jag fångat faktiskt ...... inte på långa vägar men detta är vad jag hittade igen just nu i skrivande stund. Jag vet att jag har några till som jag själv gillar skarpt men hittar dom inte just nu. Om just någon av dessa stickler ut vet jag inte, detta handlar ju om vem som betraktar bilden. Men i mina ögon gillar jag den första bilden, därför valde jag att visa den i större format :)


För tillfället är himlen i alla fall härligt rosa här hos mig.....men jag väljer att inte störta ut och fota :) Nu ska jag försöka få i mig lite frukost innan dagens hemarbete kommer igång.


Vi ses

 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards