Corinas Blogg

Alla inlägg under december 2011

Av Corina - 14 december 2011 09:05

Jo exakt, inget luciafirade alls blev det igår för min del. Jobbade häcken av mig istället. Och tidigare år har det varit besök av lucia på avdelningen men inget sådant detta året, så trist !


Plusgrader ute och regn, just nu kanske det håller upp men fortsätter detta försvinner ju snön illa kvickt och det vill jag ju inte ! 

Ikväll har Tavelsjö Skola öppet hus. Dit ska jag och får väl då se Lucia i alla fall, en dag för sent.

Blev inget bloggande igår och något intressant har jag inte idag heller att komma med. Känns totalt tomt upptill idag. Efter gårdagens mardrömsdag är jag totalt slut både i kroppen och knoppen ! När jag kom hem igår åts middag och sedan landade jag i soffan, där blev jag kvar tills sängen kallade !

Tror det blir soffan och en god bok denna dagen......bara tvätten måste tas om hand ! Ska kanske försöka fota min julblomma med makron under dagen. Om inte annat så återkommer jag då :)


Vi ses  

Av Corina - 12 december 2011 07:19


En ny vecka har startat. Och kallt har det blivit dessutom. Och styrningen på pannan fungerar inte så vi får lite halvdåligt med varmvatten. Detta måste fixas inom de närmsta dagarna.

Lucia ska firas denna veckan. Alma ska lussa både på skolan och på andra ställen i Tavelsjö. Generalrepetition är det idag :) Får stryka särken ordentligt imorgon....

Jag kommer själv ihåg spänningen med att gå luciatåg när jag var i Almas ålder. Jag har själv aldrig fått vara lucia. Men det var trotts detta spännande för man var ju med där framme och syntes ju trotts allt :) Då valde man en lucia. Nu får alla flickor i klassen gå lucia en gång var. Mycket rättvist eller hur ?



Julhelgen kryper allt närmare i tiden. Och jag kan tänka mig att det är många som känner av julstressen. Jag säger som jag sagt förr, våga vägra julstressen ! Julen kommer även om man inte lagar all mat själv eller bakar allt bröd själv.

Eftersom jag arbetar värdesätter jag den biten att umgås med familjen högre. Min tid tillsammans med dom blir mera värd än att ha hunnit laga en massa mat och baka en massa som aldrig blir uppätet. Det jag behöver finns att skaffa på affären. Om man är ärlig, vad äter barnen egentligen ? Jag kan ju visserligen enbart gå till mina egna barn men variationen torde knappast vara så stor. Mina barn äter, skinka, köttbullar och prinskorv. Varför ska jag då ställa fram sill och syltor i massor när ingen egentligen vill ha det ? Hos oss brukar det finnas två sorters sill, en pytteburk av varje. Kalvsylta brukar vi ha också, en pyttebit eftersom det är jag och maken som äter det och till detta en pytteburk rödbetssallad. Skinkan köper jag färdigkokt och det beror på för små kastruller :) Enkelt också att bara behöva griljera den.

Jag kan tyckas lat, självklart ! Men tänk efter istället lite. Jag arbetar och sliter och ska dessutom få färdigt allt innan julen som jag kommer att tillbringa mesta tiden av på min arbetsplats. Ingen vinner på att jag arbetar mig dödstrött innan julen eller hur ? Nog blir det väl trevligare med en mamma som när hon äntligen får vara hemma kan och orkar skratta och mysa ?


 

Min mamma väljer själv att stanna hemma, ensam. Frågade henne om detta nu senast. Och hon måste ju få bestämma själv hur mycket hon orkar med. Om vädret skulle bli bra kanske hon kör ner till oss men jag tvivlar. Tror inte hon riktigt orkar med detta. Vi får ringa och sedan åka upp till henne istället, tror nog det fungerar det med :)


Nog med julsvammel :) Nu måste jag ta tag i dagen. Ska torka mina arbetskläder innan jag ska bege mig till arbetet denna dagen.


Vi ses


Av Corina - 11 december 2011 10:29

Nynnar på denna melodi medans jag försöker få till lite vinterfoton för att visa hur det ser ut hos mig idag :) Blev ju riktig vinter till slut och minusgrader dessutom så detta vackra vita ligger kvar .

                   Tar till miniatyrer idag eftersom det blev ett antal foton som jag vill visa. Älskar denna snö.

      Fast jag vet inte om jag älskar Svevia denna dag. Fortfarande är det inte plogat ner till oss fast det idag är söndag och snön kom fredagkväll, natten mot lördag. Man har plogat halvvägs....vet inte riktigt hur Svevia tänker faktiskt. Tur att det finns bybor med utrutning för annars hade vi varit isolerade här nere i byn såvida man inte äger skoter eller gillar skidåkning.

Barnens gungträd har snöat in också. Coccosnöten vi spikade upp syns inte riktigt heller. Men fåglarna gillar verkligen coccosnöten :)


     

Plumsade runt i snön för att få lite vyer också. Snön är så pass djup att jag hade fulla stövlarna efteråt :) Men vinter har vi och håll med om att det är betydligt trevligare med snö än det gråa trista väder vi hadde innan ! Äntligen tog hösten slut.....

Ikväll blir det potatisgratäng och älgfile hos oss. Riktigt längtar faktiskt fast det är jag själv som ska laga till det. Kl 12 ska jag åka och handla lite. Får se om jag får tag på nya kapslar till tassimon också, vet inte om dom har det på vår lokala affär i Tavelsjö. Jag hoppas på det i alla fall. Just nu avnjuter Alma och två kompisar var sin mugg choklad från maskinen :)


Vi ses 

Av Corina - 10 december 2011 15:32


Vintern kom med dunder och brak kan man väl säga. Det är inte ofta vi blir strömlösa men idag blev vi det i nästan två timmar. Och jag var glad att jag var ledig idag för om jag skulle ha jobbat hade jag aldrig tagit mig till jobbet på morgonen. Och i skrivande stund har det inte synts till någon plogbil trotts att vi har allmän väg ända ner till oss. Det som är plogat har byborna gjort för att vi ska ta oss in till civilisationen........vägverket vete katten vart dom har tagit vägen, här är dom då inte.

 

Handskottning var det inte tal om idag. Svågern fick skotta det värsta med traktorn på gården. Men barnen är glada i alla fall och har varit ute och lekt flera timmar. Till slut kom dom in, genomblöta ...men lyckliga.


      

 Nu får vi hoppas att detta blir kvar också för jag vill ha en vit jul även om jag arbetar !


Igår kväll traskade jag i snöstormen över till grannen Maria. Lite trevligt sällskap skadar ju aldrig och ett glas rött är ju aldrig fel heller :) Trevligt hade vi i alla fall......och smidde planer gjorde vi,hemliga dessutom :)


             I kväll blir det jag och barnen här hemma. Fadern i familjen ska ut och äta på lokal ikväll. Funderar på köttbullar och makaroner. Har frågat dottern och det skulle gå bra. Kanske blir det bättre väder imorgon så man kan fota lite mera.....


Vi ses

Av Corina - 10 december 2011 10:53

   Har börjat fota om alla mina smycken, men det tar sin lilla tid. Mjukstartar idag sedan kommer mera så småningom. Påminner om att det endast finns ett av varje smycke så först till kvarn handlar det om. Jag kollar klockslaget på mailet om det är flera som vill köpa samma smycke.

Skicka ett MAIL och tala om vilket smycke du vill ha så återkommer jag med instruktioner för betalningen :) Är smycket märkt med överstrykning är det sålt (såhär).


Jag jobbar vidare med att lägga ut fler smycken. Har en del liggande om man säger så :)


    

1. Halsband med änglar och hängande hjärtan. 100 kr


   2.Hänge 50 kr     3.Hänge 50 kr      4.Hänge 50 kr      5.Hänge 50 kr

    6.Örhängen 70 kr     7.Örhängen 70 kr     8.Örhängen 70 kr

  9.Hänge 50 kr     10.Örhängen 70 kr     11.Hänge 50 kr

     12.Hänge 50 kr       13.Hänge 50 kr     14.Hänge 50 kr

  15.Hänge 50 kr     16.Hänge 50 kr     17.Hänge 50 kr

  18.Hänge 50 kr     19.Örhängen 70 kr     20.Hänge 50 kr

  21.Hänge 50 kr     22.Örhängen 70 kr     23.Örhängen 70 kr

  24.Örhängen 70 kr     25. Halsband 150 kr

  26.Hänge 50 kr     27.Hänge 50 kr     28.Hänge 50 kr

  29.Hänge 50 kr     30.Hänge 50 kr     31.Hänge 50 kr

  32.Hänge 50 kr     33.Hänge 50 kr     34.Hänge 50 kr      


Vi ses                                               


                

                

    



  


      

Av Corina - 9 december 2011 14:25


Jag hann hem innan det började blåsa som värst i alla fall. Har varit och hälsat på mamma idag. Hon behövde lite hjälp. Bland annat skulle hon ha medicin från apoteket, lite handling också och så en bättre mobiltelefon. Så innan jag kunde utföra detta var jag tvungen att först köra upp till mamma i Strycksele för att hämta hennes legitimation. Behöver detta för att kunna hämta medcin på apoteket till henne. Sedan ner tillbaka till Vindeln för att utföra uppdraget :) Handlade lite också, passade även på att göra mina egna inköp när jag ändå höll på :)

Nu har hon även fått en bättre fungerande mobiltelefon, min gamla Nokia som jag bytte bort förra året bara därför att........:)  Så nu har hon en väldans bra telefon, hoppas batteriet fungerar ett tag nu bara.

Nu blir det att mysa inne resten av dagen. Alma har just kommit från skolan och avnjuter en kopp varm tassimochoklad :) Och pappa har fått lära sig att göra kaffe med tassimon :) Tvättmaskinen snurrar och själv sitter jag som synes vid datorn.

Jag har påbörjat att fotografera mina smycken för att uppdatera lite här på bloggen, om  nu någon skulle vilja intresseras sig. Man vet ju aldrig :) Men just nu har jag sån dålig koll på vad jag har färdigt och inte :) Ska försöka uppdatera första svängen under morgondagen. Tar en faslig tid att fotografera och få in på bloggplatsen :)

Men som sagt, änglar finns hemma och färdiga. Men det går ju att fråga via mail också om man undrar över något.


Mitt mail hittar du     HÄR   . 


Nu får jag önska er en fortsatt trevlig fredag.


Vi ses 

Av Corina - 7 december 2011 18:53


Idag har dagen bestått av hjärngympa så för tillfället känner jag mig totalt tom i bollen :) Har suttit på utbildning (bemanna rätt) hela dagen. Ännu en utbildningsdag imorgon blir det. Om jag lär mig något, ja det vete katten :) Jag hoppas det då detta innebär att jag efter denna utbildning på totalt fyra heldagar ska fungera som handledare till mina arbetskamrater.......säger lycka till till mig själv med andra ord :)


Jag hämtade min Tassinomaskin idag och har testat den nu ikväll. Jisses vilket fantastiskt kaffe och chokladen fick full pott av dottern :) Ett synnerligen bra köp ! Grattis till mig som varit rökfri i två månader .Maskinen är köpt för pengar jag sparat för att jag slutat röka, lite peppning behöver man :) Får lägga pengarna på kapslar nu istället.


 

Nu har jag dock inget mera att prata om, skallen känns aningen tom !


Vi ses     

 
Av Corina - 6 december 2011 07:52

Än är det väl inte riktigt så vintrigt som det ska vara men det kom i alla fall lite snö och minusgrader har vi fortfarande så det lilla vita ligger kvar.

Än är det mörkt ute fast en ny dag har startat. Sitter som vanligt vid min plats vid köksbordet och kan se ut genom köksfönstret. Ser ljuset på andra sidan sjön, dels från husen och dels är det gatljusen från väg 363 som går på andra sidan Tavelsjön. Och snön gör att det blivit betydligt ljusare i mörkret :)

Jag gläds åt snön som kommit och ser fram emot att det äntligen blir vinter. Jag ser en härligt vinterdag, med kanske -10 grader, lagom med snö och sol. Jag kan höra det där härliga knarret under skorna när man går :) Och solen ger omgivningen ett så fantastiskt sken, den vita snön glittrar ! Träden är frostigt vita och grenarna glittrar, det liksom sprakar om träden.

Det nyper sådär lagom i näsa och kinder. Den höga lite kyliga luften är lätt att andas, det luktar snö......kan ni känna det ? I träden kan man se domherrarna, röda och fina sådär klotrunda :) På min promenad hinner jag få syn på rådjuren i skogen också som på lätta fötter försvinner snabbt när jag i maklig takt fortsätter min vintriga promenad. En vintervit hare skuttar förbi, den är inte så lätt att upptäcka mot den vita snön. Kanske har jag turen att se älgfamiljen också som betar ute i riset.....om jag bara är försiktig får jag nog se dom utan att dom störs :)

Och om jag verkligen har turen så har jag också fångat allt detta med min kamera dessutom....fast det är ju bara i mina tankar såklart. Men det skulle vara underbart att verkligen uppleva allt detta på promenaden och få fota allt detta som man får se. För detta är ju inte omöjligt bara man tar sig tid att vara ute i skog och mark.


Nu får ni ha en fortsatt underbar dag. Själv ska jag kurera mig, har lite ont i kroppen idag. Blir hemma från jobbet faktiskt, måste vila en dag extra denna veckan. Kan vara snuva på gång och idag försöker jag mota Olle i grind så att säga :) Hoppas slippa hosta men halsen känns inget vidare......


Vi ses


 


 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27
28
29
30 31
<<< December 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards