Corinas Blogg

Alla inlägg under februari 2011

Av Corina - 3 februari 2011 17:42

att jag nyss bytte utseende på min blogg. Men jag blev så sugen på att testa lite mera :) Är så kul att jobba i Paint Shop Pro även om mitt gamla program haltar i sina funktioner.......funkar inte riktigt tillsammans med vista.


Ni får ha överseende med min ombytlighet i bloggens utseende,man vet aldrig hur min blogg ser ut :)


Vi ses !

Av Corina - 3 februari 2011 12:10

Ja från jobbet vill säga. Helt ledig är man väl egentligen aldrig.


Som vanligt startar dagen med att få barnen ur sängarna och det är aldrig några problem. Idag var sonen redan uppe när jag steg upp. Dottern fick jag visserligen väcka men hon stiger upp utan protest (än så länge).

När barnen åkt till skolan vidtar nästa fas av dagen. Att handla innan helgen. Iväg tillsammans med gubben ner till Coop. Att handla går bara fint med Shop Express, inga köer,bara dra korten och ut :) Skitbra system! På 30 minuter har man handlat och är klar att åka hem igen.....nåja nästan i alla fall. Besök på apoteket också och olssons stuvar. Ny dragkedja till makens jacka, kostade 78 kr.

Vi pratade bort en god stund inne på Coop också, träffade några bybor där nämligen.

Vad jag handlar ? Massor av olika grönsaker, både färska och frysta. Frukt, ganska mycket eftersom barnen äter en hel del sånt. Frysta björnbär idag till min frukostfil. Lite bröd, så sockerfritt som möjligt så att även jag kan ta en skiva emellanåt. Rökt kalkon till mackorna. Lite sylt till pannkaka....nötter, groddar...lite kindneybönor, fetaost 10%, jäst,juice (apelsin),kycklingklubbor eftersom dottern vill ha det till middag...extrapris idag 14.90 per förpackning på tre klubbor med ryggben,jo och så kattmat till Sixten såklart, slank med två stycken mörka chokladkakor också för framtida belöningar :) Jo ett par nya vinterhandskar till Alma också då hennes är totalt utnötta.

På apoteket blev det tuggummi och tandkräm till barnen. Min telningar ska ha en viss tandkräm och den finns endast på apoteket :)


Nu är vi hemma i alla fall och har fått i oss lunch också och kaffet är urdrucket. Nu ska jag ta tag i det som måste göras här hemma också, vika tvätten bland annat.


Vi ses ! 

Av Corina - 1 februari 2011 10:10

Får frågan med jämna mellanrum. Hur motiverar du dig för att fortsätta gå ned i vikt ?


Ingenting är enkelt. Min motivation att starta denna resa var mina barn i första hand. Att delta i deras aktiviteter blev allt jobbigare. Och hur roligt är det för barnen att ha en mamma lika smidig som en flodhäst ? Jag som älskar att spela brännboll......det fungerar inte när man släpar på minst 30 kg övervikt ! Man orkar inte springa, lederna skriker !

Vad som fick mig att verkligen ta kontakt med xtravaganza var när jag vägde mig och vågen visade en tresiffrig summa. Då insåg jag att detta går inte längre, jag måste göra något åt detta !


Nu har jag tappat 15 kg sedan september 2010. Och egentligen har denna resan inte varit så vansinnigt svår. Visst har jag tvivlat även jag :) Visst har det varit segt ett tag när vågen inte vill gå neråt. Det är ju då stödet från gruppen träder in, det är då coatchen träder in, det är då den mentala träningen träder in !


Sedan sätter jag upp egna små mål under resans gång. Fem kilo ner i taget. När man nått det satta målet firar man.....inget avancerat men lite extra i form av en bit mörk choklad till eftermiddagskaffet till exempel. Och så ställer man in sig på sitt nya mål :) Så har jag i alla fall gjort.

Så tog jag fram några jeans som jag inte kom mig i. Det första paret kom jag i relativt snabbt, dessa är nu faktiskt lite för stora :) Nu har jag även kommit mig i mina favoritjeans ! Visserligen sitter dom aningen för tajt ännu men jag kan ha dom ! Ett fåtal kilo till så kommer även dom att passa :)


Det där med att äta rätt saker har inte varit några problem. Jag kunde konstatera att jag egentligen åt rätt mat redan vid starten men på tok för stora portioner ! Jag omfördelade och la till så jag äter sex gånger per dag. Och detta gör att jag inte är sugen mellan målen och måltiderna blir mindre i storlek. Nu har jag ytterligare gjort en ändring, plockat bort det mesta i kolhydratväg. Äter lite mera fett. Detta eftersom min minskning stod lite stilla över jul och nyåret. Vågen vägrade ta klivet under 90 kg. Nu är jag under 90 kg och det sporrar verkligen, nästa steg är 85 kg och innan sommaren ska jag ha tappat 15 kg till.....

Att också känna att lederna börjar må bättre motiverar också till att fortsätta. Jag orkar redan nu betydligt mera, är smidigare. Har lagt till en behandling med glucosamin också och hoppas det ska bidra till att smörja mina nötta leder. Att jag samtidigt slutat röka är väl rätt bidragande också :)


Att träna är roligt ! Styrketräning har tidigare i mina ögon verkat trist. Idag har jag totalt ändrat inställning, det är roligt och jag mår så bra av det ! Jag har blivit starkare och smidigare. Gå med stavar var något gamla tanter gjorde :) Även där har jag fått ändra mig. Stavgång är en fantastisk träningsmetod ! Blir sporadiskt med stavgången just nu, halkan är inget att leka med men styrketräningen kör jag stenhårt minst 2 ggr per vecka.


Den mentala träningen måste jag däremot bli bättre på :) Där haltar det lite fortfarande. Men jag gör så gott jag kan och det är huvudsaken !


För min del har inget varit förbjudet under denna tiden. Jag har ätit det jag vill ha men i rätta mängder, jag dricker en massa vatten under en dag och det har blivit en vana. Vattenflaskan följer alltid med och den är alltid laddad. På helgen unnar jag mig något glas Vin. Och då njuter jag verkligen. Man får inte glömma att man ska leva också, det ska vara roligt att tappa vikt !

Godis har helt fallit bort. Någon bit mörk choklad kan det bli och lite extra nötter till helgen. I övrigt är jag inte ens sugen på sötsaker och bakverk. Jag står över kakorna och tårtorna med glädje !

Det är jag som bestämmer över mitt liv. Och nu har jag beslutat mig för att mitt liv ska bli lättare och livet ska fortsätta att vara lättare !


Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid !


Vi ses ! 

Av Corina - 1 februari 2011 08:27

Lite sent för mig att säga det när jag steg upp kl 06.15 som vanligt en dag då jag inte behöver ge mig av tidigt till arbetet.

Barnen är nu på väg till skolan, borde vara framm dessutom. Maken åkte just iväg ut i skogen. Kvar hemma är med andra ord jag och katten. Och jag ska tvätta lite innan jag måste till jobbet i eftermiddag. 

**************************************************

**********************


Pågår en förändring i Tavelsjö för hemtjänsten, som många med mig ifrågasätter å det gruvligaste. Man påstår att det ska bli en besparing på 1,4 miljoner tror jag det var.

De som arbetar i hemtjänsten i Tavelsjö ska med egen bil köra ner till Umeå för att hämta tjänstebil, en resa på ca 2,5 mil (vet detta då jag själv kör exakt samma sträcka varje arbetsdag). Och att ha resväg till arbetet är väl en sak, det har ju de flesta. Men i detta fallet ska dom då parkera sin bil, sätta sig i tjänstebilen för att göra samma resa tillbaka till Tavelsjö för att sköta sitt arbete i hemtjänsten ! Sedan när arbetet är slut ska dom då köra ner tillbaka med tjänstebilen för att ta sin egen bil och åka hem igen, samma resa.

Besparing, jomenvisst kanske i pengar men tiden då, och miljön ??????????????

Vem får mindre tid ? Borde väl vara brukaren som drabbas där, eller ? Går ju bort en massa tid till resan till och från eller hur ? Och så till nästa sak, miljötänket, vart tog det vägen då ? Visserligen har kommunen miljöbilar idag men dom släpper väl ut dom också och de privata bilarna släpper väl ut en massa dessa också. Hur många av de anställda kör miljöbil själv ? Skulle tro att dessa inte är många för den lön dom har är ju inte allt för fet ! 

Men inte ett ljud om att värna om vår miljö har jag sett, inte ett enda ord !


Vi ses !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards