Corinas Blogg

Alla inlägg under februari 2011

Av Corina - 10 februari 2011 08:41

Jodå när man inte läser som man ska kan det bli lite fel ibland. Tur att det går att rätta till.

Beställde fel träningskort igår. Men tack och lov finns ju mail. Jag mailade lönesupporten och det hela löste sig så nu har jag beställt rätt kort i alla fall. Kostar lite mera, 308 kr per månad men det spelar ingen roll. Min kropp och välbefinnande är väl värt betydligt mera tycker jag.


Har också beställt en del nya kläder till barnen. Sonen Viktor har snart inga kläder att ha. Och han har länge efterlyst skjortor i sin garderob. Så nu har jag beställt två stycken plus ett par jeans och en T-shirt till honom. Även dottern Alma ville ha nya kläder och naturligtvis uppfyller jag hennes önskan. Blir varje gång lika fundersam när det handlar om kläder, varför i herrans namn är utbudet så litet för pojkar och formligen gigantiskt till flickorna ? Är hur svårt som helst att hitta snygga och praktiska kläder till en pojke och vill man ha lite färg krymper valet ännu mera ! Och nu råkar jag ha en son som älskar starka färger ! Bara för att man är pojke ska man väl inte måsta gå klädd som en grå mus, eller ?


Idag står arbete på schemat, 12 - 20 arbetar jag idag. Och någon promenad blir det inte innan då vi har svinkallt här hos oss. På morgonen visade termometern -24 grader, med andra ord står jag över idag !


Vi ses !



Av Corina - 9 februari 2011 21:15

Har beställt gymkort via arbetet på iksu på Umedalen. 242 kr per månad kostar detta träningskort, förmånerna är många vad jag förstod. Hoppas dom handlägger detta snabbt så jag kan börja träna snart.......

Funderar nu på att skaffa en ny våg hit hem, den gamla väger inte alls rätt...får fundera vidare, vill ju trotts allt kunna hålla lite koll på min vikt fortsättningsvis också.


Ikväll följde jag Alma till hennes dansträning. Nu när jag inte har viktträffarna på onsdagar kan jag ju göra det. Man får inte titta på träningen utan får snällt vänta utanför dansstudion :) Men det finns kaffe att tillgå och man kan ha med sig en god bok att läsa eller som jag, lyssna på god musik som jag har på mobilen....


Tvätten är avklarad för denna gången. Hänger på tork. Känner mig pigg ikväll, kanske beroende på den toksnabba stavgången på morgonen som gjorde mig totalt genomsvetting och härligt trött i kroppen, en stund :) Får se om det kan bli en likadan sväng imorgon innan jobbet, beror lite på hur kallt det blir. Skulle tydligen bli svinkallt igen. I annat fall kan det kanske hinnas med på fredag då jag har kortdag till kl 14. Den som lever får se :)


Vi ses !

Av Corina - 9 februari 2011 11:55

Idag fyller min älskade gubbe år, grattis till honom ! Vi ska snart dricka kaffe och få oss en liten tårtbit.

Tvättmaskinen snurrar som vanligt. Mest handdukar idag dock.


Ute skiner solen idag. I ren frustration över xtravaganzas konkurs blev det en ordentlig stavsväng på morgonen. Ordentligt svettig var jag när jag kom hem igen. Jag ska banne mig inte ge mig bara för detta. Om inte annat får jag väl gå bort resten av fettet......men det lutar åt iksu som ligger utmed mitt arbete. Där får man billigare om man jobbar åt kommunen dessutom. Får kolla mer imorgon när jag jobbar igen. Styrketräningen vill jag inte bli av med kosta vad det kosta vill. Min kropp behöver denna träning.


Idag startar Almas dansträning så istället för viktträff blir det att följa henne dit då.


Vi ses !

Av Corina - 8 februari 2011 22:38

Jaha så kommer man hem och går igenom dagens mail och får dagens chock !


Xtravaganza i Umeå har gått i konkurs och är stängt från och med idag tisdag .....inga träningsmöjligheter längre med andra ord och hur blir det nu då ?


Känner bara förvirring just nu, hur ska jag lyckas med detta nu då utan stödet ? Funderar lite hit och dit, finns ju olika gym i stan visserligen. Har kollat runt lite för trotts allt kan man ju inte bara lägga av nu.......träningen flyter ju på som bäst just nu. Och jag mår ju bra av träningen dessutom....styrketräningen har ju verkligen varit en metod med stort M för min del. Vill ju fortsätta ju........


Tagit fram lite om IKSU som ligger utmed min arbetsplats....inte gratis men verkligen fint. Möjlighet till gym plus simmning också......370 kr per månad.....tål att tänka på, eller hur ?

Jag kan ju inte ge upp mitt nya lätta liv bara för att xtravaganza inte fungerar, eller hur ? Nix pix......jag ska tappa de där kilona i alla fall även om jag måste hitta min helt egna motivation helt plötsligt.


Imorgon är en ny dag.....och nya tag ! Mot mitt nya lättare liv, i egen regi med andra ord.


Vi ses !

Av Corina - 8 februari 2011 08:54

Följde Alma på fotbollsträningen igår kväll. Glömde blixten hemma så jag fick arbeta lite med kamerans inställningar istället och sedan lite justeringar i elements när jag kom hem. Hyfsat resultat trotts allt :) Det är otacksamt att fotografera i lysrörsljus utan blixt faktiskt.

Det var i alla fall ett gäng lätt ofokuserade flickor som drabbade samman. Men till slut blev det lite träning :)


Vill också tacka för alla peppande kommentarer i min blogg, ingen nämnd och ingen glömd ! Sporrar lite extra när man hejas fram måste jag säga.


Idag står arbete på schemat, 12 - 21 jobbar jag idag. Kl 20 på SVT 1 är det dansband som gäller från Täfteå loge. Där har jag tillbringat hundratalet trevliga danskvällar......första gången var jag nog bara 13 år :) Signar som idag sköter danserna har jag jagat tillsammans med under drygt tio år, plus att jag var hjälpande hand när han höll i jägarskolan under många år. Ska försöka titta lite på första programmet ikväll på jobbet, spännande !


Vi ses ! 

Av Corina - 7 februari 2011 10:47

Att röra på sig är nödvändigt för att kroppen ska må bra och för att bli av med det där fettet.......jag har massor kvar :)

Men vi är ju alla olika eller hur ? Och ibland tar det verkligen emot, eller hur ?

Jag är inget undantag vill jag tala om. Jag är också väldigt lat periodvis. Vem är inte det ?

Att ta långa stavpromenader nu under vintern tilltalar mig inte ett dugg ! Snö snö och åter snö, så långt ögat kan nå och kallt ! Jag har inget emot vintern, den är vacker men jag kurar hellre inne denna tiden trotts allt. Man måste klä sig varmt och man blir allt utom smidig och då är det inte roligt att stavgå tycker jag i alla fall. Visst kan jag ta en och annan promenad då vädret visar sina bättre sidor men det blir ingen effektiv träning utan enbart nöje tillsammans med min kamera.

Träningen då undrar ni säkert, hur blir det då med den ? Ja ni, då får man försöka hitta ett annat sätt att träna som man tycker är roligt. För det ska vara roligt att träna ! Tycker man inte träningen är roligt blir det bara en enda lång plåga ! Man får tänka till lite. Vad tycker du är roligt ? För som sagt, träningen är viktig för ditt välbefinnande....inte bara för att få bort de där extra kilona. Man blir faktiskt piggare av träningen också :)

Om man trotts allt vill gå men inte vill ta steget till ett gym och om man har lite pengar över kan man ju skaffa en gåmaskin eller en crosstrainer.....då kan man träna hemma framför Tv:n till exempel. Jag har själv funderat i dessa banor men min plånbok är just nu lite tunn :) Och jag har ju xtravaganzas gym att ta till där alla har samma mål, att tappa lite övervikt.

Jag kan ju enbart gå till mig själv och vad jag tycker......ni som läser detta får ju själva ta hänsyn till er :)


När jag första gången insåg att jag skulle bli tvungen att träna på gym höll jag faktiskt på att backa ur :) Såg alla de där supertränade människorna stå och slita i maskinerna med svällande muskler :) Men jag bet ihop och infann mig till den där dagen då jag skulle få prova och få ett eget program för hela kroppen.

För att korta ner det hela så har jag fått ändra min inställning till det där med att slita i maskinerna :)

För mig har styrketräningen blivit ett roligt sätt att träna min kropp ! Och jag känner resultatet redan nu. Jag har blivit starkare och smidigare. Naturligtvis har vägen inte varit spikrak :) Min motivation har legat låg vissa perioder. Men så har det fått vara. Målet har varit 2 - 3 pass per vecka men vissa veckor har det bara blivit ett pass......jag har helt enkelt inte hittat motivationen. Då har jag tagit till mental träning istället och min motivation har återvänt. Jag har ju ett mål att nå , ett lättare friskare liv ! Jag vill ju kunna spela brännboll tillsammans med barnen ! Jag vill ju komma i de där skitsnygga jeansen jag har liggande ! Man får helt enkelt komma underfund med vad man vill uppnå, varför man gör detta ! Och man måste bestämma sig för att detta ska jag göra inte säga att jag vill göra detta. JAG SKA GÖRA DETTA !  


Nu ser jag fram emot våren, att snön och kylan viker undan. Då ska jag trolla fram mina stavar igen och börja stavgå ordentligt ! Tills dess sliter jag med styrketräningen och crosstrainern. Med siktet inställt på mitt nya lätta liv kämpar jag vidare på gymmet !


Vågen visar nu 88,9 kg.........


Vi ses !

Av Corina - 7 februari 2011 09:24

Efter en mycket bra arbetshelg är jag ledig denna dagen. Som vanligt snurrar tvättmaskinen för fullt. Har redan hängt första svängen tvättade kläder och snart är den andra maskinen färdig.


Att få liv i mitt PSP var verkligen härligt. Men betyder också lite extra arbete med att lägga in sånt jag inte kunnat göra på väldigt länge. Och det är ju massor ! Har nu laddat in en massa nya masker.......är kuliga effekter på både bakgrunder och loggor :)  Nya penslar har jag också lagt till sedan programmet piggnat på sig. Nu ska jag se om jag hittar fler trevliga tuber också.......sååå spännande vad jag ska hitta på igen ....:) Man blir som barn på nytt !


Så grunnar jag på nytt inlägg i kategorin mitt lättare liv.......återkommer troligen senare idag för nytt inlägg. Kan väl säga att det går åt rätt håll i alla fall :)


Vi ses !

Av Corina - 4 februari 2011 08:29

Jepp redan fredag. Min lediga dag försvann lika snabbt som avlöningen :)


Arbetsdag men kort sådan, 15 - 20 handlar det om idag. Så det blir styrketräning innan arbetet idag.


Barnen har åkt till skolan i vanlig ordning. Dottern följer en kompis hem idag och ska ligga över så henne träffar jag först imorgon när jag arbetat klart. Sonen torde väl komma hemsom vanligt men jag har då åkt för att träna och arbeta.


Fick liv i mitt gamla Paint Shop Pro igår kväll. Sporrade verkligen att få Plug insen att fungera igen. Nu kan jag jobba med min grafik som jag vill igen :) Oj vad roligt ! Har inte en aning om hur jag bar mig åt men helt plötsligt gick det att få in det jag inte lyckats med sedan jag bytte dator ! Jepp, nu kan jag verkligen komma igång med att tillverka bakgrunder igen.......fast några dagar behåller jag nog det jag fick till senast :)

Och du Maria (mariafoto) nu har jag nya varianter på häxor :)


Och till spanaren.....PSP är ett toppenprogram att jobba i ! Och egentligen är det väl som med allt annat i livet, endast fantasin sätter stop :) Den senaste versionen av programmet är riktigt hyfsat när man redigerar foton också, kan man göra i mitt med .....och programmet är inte dyrare än andra program att skaffa. Men man måste handla via nätet när man köper det. Kolla in Corels hemsida på nätet, där kan man läsa mera. Funderar själv på att uppgradera men det får vänta ett tag till.


Vi ses !  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards