Corinas Blogg

Alla inlägg under januari 2011

Av Corina - 23 januari 2011 17:42

Så var denna helgen till ända. För tillfället känner jag mig som en urvriden svamp. Det tar på orken att ta hand om svårt sjuk och döende patient och dennes anhöriga ! En av våra boenden avled idag efter lunch och det var väntat visserligen men allt runt det hela och omhändertagandet efteråt tömmer ut ens ork å det gruvligaste ! Nu blir det en lugn hemmakväll för min del. Ska bara duscha och planera för morgondagens kurs.


Vi lämnar det tråkiga och kikar på gamla bilder istället tycker jag. En massa djur och småkryp kanske är något ?


Dessa bilder har några år på nacken men är rätt bra en del i alla fall.


Har lagt ut ett litet halvdåligt foto på Almas djur på hennes hemsida Grodden.


Vi ses ! 

Av Corina - 22 januari 2011 09:08

Ja så var det lördag och arbetsdag. Börjar kl 12 idag och slutar kl 20. Första arbetsdag av sex.......fast tre av dagarna går jag kurs i förflyttningsteknik, en fortsättning som ger lyftkörkort också. Är ju ryggombud på avdelningen sedan många år nu. Var dags för en uppdatering i ämnet tyckte chefen.


Så med andra ord händer det inte så värst mycket här hemma för min del idag. Ska försöka lägga ihop min matsäck för denna arbetsdagen också. Är ju viktigt om jag ska tappa de kilon jag har tänkt :)


Min dotter Alma jobbar med lera för fulla muggar och göra djur för fullt. Och hon är verkligen duktig ! När min tid räcker till ska jag fotografera dessa underbara skapelser och lägga ut på hennes egna hemsida. Lovar er att hennes skapelser är underbara, speciellt en liten gris som hon gjort är bara så fantastisk ! Hon har även gjort en ko och en häst och jobbar nu med kycklingar, höna och tupp.......bilder kommer, jag lovar !


Vi ses !  

Av Corina - 21 januari 2011 15:14

Av Corina - 21 januari 2011 07:49

Dottern kom ut till mig i köket på morgonen och deklarerade att hon var hungrig och ville ha joghurt med flingor på morgonen.

Och inte skulle hon vara hemma idag som jag tycker hon ska vara. Nope, hon vägrade och garanterade att hon mådde huuuur bra som helst. Att vara hemma från skolan var inget som hon ansåg nödvändigt. Och vad gör man ? Tvingar henne att stanna hemma ? Nix, inte lönt, har den damen fattat ett beslut så är dett fastspikat.....undrar vem hon brås på tro ? Nåja, hon åkte just till skolan i alla fall. Man får hoppas det går bra.

För övrigt mår vi andra bra. Kanske klarar vi oss då trotts allt (ta i trä).


Hade tänkt göra en resa upp till mamma men av det blir inget. Vill inte riskera att dra på henne något i onödan. Hon blir garanterat sjuk om  hon utsätts för hur liten smitta som helst. På grund av sin KOL är hon oerhört kännslig mot allt !


Så vad blir det idag då ? Kanske ska jag lufta snabeldraken en stund senare idag. Skulle behövas. Vika tvätt står också på listan. Fundera över middagsmaten ingår också. Sedan får vi väl se........


Vi ses ! 

Av Corina - 20 januari 2011 18:03

Magsjukan har gjort entre i vårt hem idag. Först ut är Alma som ligger just nu. Får se vem som drabbas härnäst......brukar vara jag......vill inte alls .....

Nåja, den som lever får se....heter det väl.


Vi ses !

Av Corina - 20 januari 2011 14:26

Hemma igen efter ett besök i metropolen Umeå.


Kosan gick först till xtravaganza och styrketräningen. Startade som vanligt med att väga mig. 89,5 kg stannade vågen på, yes jag har kommit under 90 kg. Träningen gick som en dans.

Efter träningen och dusch styrde jag kosan mot Cyberphoto på Ersboda. Hämtade min nya kameraväska. Den verkar helt ok och kommer nu att få agera även som handväska :) Visserligen är det inte så stor men den rymmer det man verkligen behöver.

Kl 13 var det dags för cellprovstagningen på Backens Vårdcentral. Gick fint det också, var ju inte första gången :) Trevligt att träffa sin vanliga barnmorska som jag känner sedan första barnets tillkomst.....  

Efter det hem igen för en försenad lunch. Nu har jag ätit lunch och fått en kopp te efter det (ingefära/cintronte). Nu ska jag ta tag i resten av dagen....lite av varje men börjar med tvättstugan.

Vi ses!

Av Corina - 20 januari 2011 08:32

Som vanligt uppe med tuppen :) Ensam hemma för tillfället. Alma har åkt till skolan. Viktor och maken är iväg ner till Umeå. Viktor ska till tandläkaren nu på morgonen.

Själv har jag just duschat och fixat fjädrarna inför denna dagen. Ska ju ner för cellprovet idag. Sedan blir det nog ett pass styrketräning. Måste bara leta fram träningskläder eftersom mina vanliga ligger i tvättmaskinen för tillfället. Men jag har fler att ta till.

Trotts att vikten stannat upp ett tag märker jag att omfånget minskar. Ser det på mina kläder som blir allt vidare. Numera är jag lite "ledigare" klädd :) Idag fick jag plocka fram ett bälte till mina jeans till exempel :) En seger det också !

Framför mig ser jag nu nästa storlek på jeansen, har två par som väntar på att jag ska komma i dessa. Och det är inte allt för långt borta. Numera vågar jag också se mig i spegeln faktiskt. Det syns ju tydligt att min vidd minskat........


Vi ses !



Av Corina - 19 januari 2011 19:27

går mot sitt slut. Jobbade till kl 15 idag men eftersom jag endast lyckades få 20 minuters lunch gick jag hem kvart i tre. Nu är jag ledig två dagar innan helgen tar vid. Jobbar lördag och söndag för att sedan gå kurs måndag - onsdag.


Imorgon är det dags för mitt cellprov, som jag får ta på min vanliga vårdcentral vilket känns ganska bra.

Hoppas kunna träna efter cellprovet men först ska jag göra ett besök på Cyberphoto här i Umeå för att hämta min nya fotoväska som jag beställde nyss. En som man både kan bära på ryggen och framme på magen. Verkade helt ok och priset skapligt, 395 kr. Man kan ju bara hoppas att man blir nöjd. Svårt med bra kameraväskor tycker jag. Dom ska ju vara praktiska och samtidigt rymma en massa pryttlar. Ryggsäcken jag har är inte alls praktisk när man är ute och fotograferar, visserligen rymmer den allt men hemskt bökigt att ha den på ryggen är det ! Axelväskan blir obekväm att bära om man ska gå långt. Och dessutom rymmer den inte allt jag vill ha med mig.....nu hoppas jag på denna nya istället......lär återkomma i ämnet.


Har inte tappat någon vikt egentligen, hänger kvar på mina 90,2 kg. Så nu har jag lagt om dieten med att utesluta så mycket som möjligt av kolhydrater i min kost. Äter således inte potatis, pasta och liknande. Så dricker jag te på citron och Ingefära som ska öka förbränningen. Väntar på ett nytt personligt träningsprogram också som jag ska variera med för att hålla kvar motivationen att träna som jag hittills gjort. Så får vi se hur detta fungerar.


Vi ses !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards