Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 21 april 2010

Dagens vedermödor

Av Corina - 21 april 2010 13:20

Vaknade tjugo över sex, ingen annan vaken. Tur att jag vaknade då i alla fall. Annars hade det kunnat bli lite ont om tid för barnen på morgonen.

Morgonens bestyr förflöt i lugn och ro. Det är bra att komma sig upp i tid och slippa jäkta, hinna vakna innan dagen ska starta.


Onsdag skriver vi denna dag. Alma har sin dans ikväll. Jag kör henne eftersom maken har ett möte på skolan kl 19. Och vi brukar komma från dansen strax efter kl 19.


Har varit en sväng ner på jobbet idag. Kände att jag ville försäkra mig om lite saker inför starten att arbeta dagtid. Först och främst ville jag veta hur mycket jag ska arbeta. Fick som jag ville, det blir 80 % och det året ut i alla fall. Känns bra att inte tvingas upp till 100 %. Tveksam om min kropp skulle orka faktiskt.

Så in på avdelningen för att få tag på det schema jag sedan tidigare planerat och så lägga upp ett nytt schema. Så nu är det klart med schemat från den 3/5 i alla fall och jag är ledig den helgen Alma har sin dansuppvisning, hurra !

Men ett smärre problem återstår i alla fall att lösa. När jag startar att arbeta dagtid kommer maken att vara borta hela veckan och jag arbetar ti-on-to från kl 7 på morgonen. Med andra ord måste barnen kanske klara sig själva tre dagar på raken på morgonen. Men jag får väl åka hemifrån så sent som möjligt och sedan ringa hem och kolla så dom inte missar skolbilen. Borde ju fungera, Viktor är ju snart 12 och Alma har ju fyllt 9........får se till att skolväskorna är färdiga och kläderna framlagda. Frukost borde dom väl kunna fixa, hoppas jag.....vad tror ni ? Man är ju en hönsmamma så det är inte så lätt.........


Chefen frågade om jag inte kunde tänka mig att jobba natt på en avdelning.....dom har ju ett antal tjänster lediga på avdelning 1, en komplikationsavdelning. Men nix pix, det vill jag inte då resursen inte finns längre. Nu är jag färdig med nattande anser jag, får se hur länge det går vägen utan resursen. Om resursen återinsätts kan jag fundera på saken.......nu ser jag fram emot att arbeta dagtid även om det betyder mindre ledighet. Cirkeln är sluten eller hur man nu ska se på saken. Att jobba varannan helg är väl det som stör mest just nu men det får gå det också.


Ha de bäst !

 
 
Smeden

Smeden

21 april 2010 22:57

Så nu är det dä säkert att det blir dagarbete?????? Vill så bara sända en hälsning från Göteborg där jag hos min dotter tar en runda och hälsar på mina bloggvänner. Kram!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

22 april 2010 08:23

Detta med att arbeta varanan helg är inte så kul men det går ju när man är tvungen.När börjar du på dagen?
Önskar dig en bra dag
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Ruth

Ruth

22 april 2010 09:22

Nu behöver du inte fundera längre över hur du skall jobba. Barnen fixar detta på morgonen utan problem skall du se, du oroar dig i onödan. Får dom ett eget ansvar så lever dom upp till det med bravur. Du skall se att allt löser sig, ta det med ro. Här skiner solen i dag och min feber är borta, underbart och gott, nu börjar mitt liv här hemma i Lerum :)
Kram vännen

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

22 april 2010 11:09

Jag tror att dina barn fixar sina morgonbestyr och de växer med uppgiften. Hönsmamma lär man nog vara från den dag barnen föds tills man själv inte finns längre. Jag hoppas du ska trivas med att jobba dagtid, men jag vet hur surt det är/var att jobba varannan helg.
Men med lite tur så kanske de återinsätter nattresursen igen, så att du kan få tillbaka ditt nattjobb som du trivdes med.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Cina

Cina

22 april 2010 14:42

Tack.....smycket kom idag....KANON HELNÖJD är jag!

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
kurrelina

kurrelina

22 april 2010 15:44

Klart att dom klarar sig, slösa med beröm ska du se det går bra.

ha en fin dag
kramis

http://kurrelina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards