Corinas Blogg

Direktlänk till inlägg 17 februari 2010

Onsdag

Av Corina - 17 februari 2010 09:47

Blev inget bloggande igår. Vet egentligen inte varför, fast det hände väl inte så himla mycket här under gårdagen. Jag var ensam hemma större delen av dagen. Maken hade två sjukhus besök och en revision nere i Umeå. Det tog hela dagen i anspråk. Han kom hem strax innan det var dags att hämta dottern igår.


Själv gjorde jag inte värst mycket. Var ute en kort sväng men det var egentligen allt :)


Idag mår jag lite halvdåligt. Hoppas inte det är magsjuka för det har jag inte tid med.

I kväll är det dotterns dans igen. Jisses vad tiden går fort fram numera.


Hittade ett mönster på benvärmare som verkar lagom omständigt. Ska testa det framöver, får se om jag lyckas. Kanske blir det ett par till mig själv för en gångs skull.


Missade ju nattmötet i måndags och egentligen brydde jag mig väl inte heller eftersom jag inte får jobba kvar på natten som resurs. Men oron bland nattpersonalen är påtaglig kan jag säga om hur det hela kommer att sluta. Vad som sas på mötet vet jag väl egentligen inte men lär väl få höra det när jag kommer till jobbet på fredag kväll. Slutkontentan är att en avdelning kommer att lämnas utan personal när det ska passas på sjukhemsavdelningen.   Och det ställer jag mig verkligen frågande till om det verkligen är rätt att göra på det viset. Vem garanterar säkerheten på avdelningen när det inte finns personal annat än en våning ner ? Visst, vi ha ett nytt larmsystem men det gör ju inte det säkrare att lämna avdelningar obemannade kanske någon timme per natt, ibland kanske längre tid också. Att man måste lämna avdelningen vid akuta saker är en helt annan sak. Vid akuta situationer är man tvungen att göra det och då handlar det oftast om kortare stunder.

Ett annat boende fick svidande kritik för detta att lämna avdelningar obemannade för att hjälpa till på andra avdelningar gånger två för inte alls så länge sedan. Lär man sig aldrig i Umeå kommun ?

Mitt råd är fortafarande att inte bli gammal och dement i Umeå kommun för där håller vården på att plockas bort helt !


Jag kan inte säga att jag går till mitt arbete med glädje längre ! Jag går dit och gör mitt arbete men inget mera. Jag orkar helt enkelt snart inte mera. Min kropp börjar bli sliten efter 26 år i yrket och ständiga neddragningar. Och inte blir det mindre arbete för oss som är kvar. Vi ska utföra lika mycket arbete på ingen personal och ingen frågar hur vi klarar det eller undrar över hur vi mår !


Önskar er alla en fortsatt bra dag ! Kram !

 
 
lillis

lillis

17 februari 2010 14:09

Förstår inte vad man tänker på när man drar in personal hela tiden inte tänker man på dom boende, och vad utsetter man personale för, Det är väl bättre att var mycket personal och få bort alla sjukskrivningar som blir när man inte orkar
Ha det bra
Kramen

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

17 februari 2010 15:13

Trist att du mår dåligt och hoppas det inte är någon magsjuka på gång, för det är verkligen inte roligt.

Jo, det är verkligen trist detta med indragningar av personal på äldreboenden.
Kommer ihåg när jag jobbade inom äldrevården för ett antal år sedan,
och bl.a dessa indragningar av personal började.
Hur ledsen jag kände mig att behöva springa ut och in till de äldre och bara hinna göra det nödvändigaste och knappast detta ibland.
Och så många vårdtagare som blev lidandes på det.
Dessutom blev ju jobbet allt tyngre för oss som jobbade där.
Så jag blev tvungen att sluta då både kroppen och psyket inte orkade längre.

Beundrar dig och alla andra som fortfarande jobbar och sliter för att ta hand om våra äldre som ju är värda allt vård och omsorg de kan få.

Önskar de om styr i vårt lant brydde sig mera och sluta med dessa indragningar av personal
eller andra beslut som gör det svårare både för vårtagarna och de som jobbar på äldreboendena.
Detta är säkert också en klassfråga.
De som har pengar klara sig ju alltid och kan betala för bra omsorg,
medan de som inte har det så gott ställt får nöja sig med den vård och omsorg som finns...och kan inte påverka på samma sätt.

Kram

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
Yvonne R

Yvonne R

17 februari 2010 18:00

Detta är ju så hemskt och tråkigt, tyvärr så är det nog lika i de flesta kommuner, bara neddragningar och de stackarna som är kvar skall vara mer än övermänniskor..va tusan är vi på väg??? Att lämna en avdelning obemannad låter ju helt horribelt, om/när något händer trotts en massa alarm med en patient vad skall dom säga då???
Förstår att du inte har samma glädje på ditt jobb längre.
Kramar

http://yvonne.bloggagratis.se

 
smeden

smeden

17 februari 2010 18:09

Men lilla vän du vet väl vi har en regering som talar så väl om den lille arbetaren och tycker alla ska arbeta så de ordnar säkert att det kommer att vara personal på båda våningarna. Tro det, pyttsan! Kram!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Marianne

Marianne

17 februari 2010 22:23

Jag förstår att det känns tungt att gå till ett arbete där det hela tiden blir indragningar som försämrar vården för vårdtagarna. Jag kan inte annat än beundra alla som arbetar inom vården, de ska alla ha en eloge för vad de uträttar.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Tina , Tea och Sascha

Tina , Tea och Sascha

18 februari 2010 17:38

Usch, med -20 grader förstår jag att det inte blir nån längre promenad ! Här håller det sig på ett par minus och nu har det börjat snöa igen, underbart vinterväder tycker jag och hundarna, lagom mycket snö och nu har vi ljust till kl sex på kvällen.
Har alltid beundrat människor som orkar jobba inom vården, inte minst nu när både de boende är så mycket sjukare innan de kommer till ett boende samt med alla dessa besparingar. Som alltid är det den lilla människan som hamnar i kläm.
Kram på dig och hoppas du är piggare nu !

http://www.bernertea.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

18 februari 2010 18:58

kan tro det känns motigt ibland och speciellt när du inte är fit for fight.
Krya på dig och lägg pussel
kramis

http://kurrelina.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Corina - Lördag 9 mars 06:31

  Fy för den lede vilken vecka det har varit ! Måndag släpa iväg maken till ögon för kontroll. Gick bra, inga diabetesförändringar. Sedan jobbade jag tisdag förmiddag. Tisdag kväll får maken feber och frossa. Med det startade sålunda veckans...

Av Corina - Lördag 24 feb 08:21

    Några dagar sedan jag skrev nu. Har inte riktigt haft orken. Måndag var jag ledig och tisdag jobbade jag kväll till 20.30.  Men innan jag startade min kväll hade jag ett besök på kvinnokliniken. Där konstaterades att det behövs en orden...

Av Corina - Måndag 19 feb 07:21


  Måndag och ledig efter ännu en arbetshelg. Förflutit ganska lugnt, både på jobbet och hemma faktiskt. Olyckligtvis har vi inte kunnat få ner makens säng från vinden som jag röknat med. Han jag tänkt fråga om hjälp ligger sjuk. Maken får fo...

Av Corina - Fredag 16 feb 07:34


  Fredag och morgon ännu en dag. Blir korta nätter när man jobbar till klockan 22 då man inte kan sova länge på morgonen. Trött var jag redan igår efter en sämre natt och inte är jag då piggare denna dagen :) Och jobbar till klockan halv nio den...

Av Corina - Torsdag 15 feb 10:13

  Ännu en torsdag. Jobbar 16 till 22 idag.  Bara sex timmar kan man tycka men jag är in i märgen trött innan jag börjar jobba. Dels sover jag sedan tidigare synnerligen dåligt och nu har jag maken dessutom som kan behöva hjälp även på natten m...

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards