Corinas Blogg

Alla inlägg under december 2009

Av Corina - 9 december 2009 17:31

Vakat av på morgonen. Nu ledig i nio dagar igen. Verkligen härligt !


Sonen har varit sjuk i två dagar, blev förkyld med vidhängande hosta som hållit honom vaken på nätterna. Men nu är han bättre och ska till skolan imorgon.


Dottern har varit på ögonmottagningen idag för sista gratis kontrollen. Behöver nya glas till glasögonen och fick bannor för att hon fuskar med att använda sina glasögon.Så nu sitter dom på hennes näsa i alla fall.


Maken har tandvärk och ska till tandläkaren imorgon.Han är lite grinig faktiskt stackaren   


För övrigt händer det inget mera denna dagen.Den går mot sitt slut så nu ska det kopplas av hade jag tänkt mig. Önskar er en trevlig onsdag kväll ! 

Av Corina - 6 december 2009 21:18

Vi startade dagen med sovmorgon. Sov tills kvart över åtta, är nog rekord för oss alla tror jag  .

Klockan elva skulle vi infinna oss på Sundlinska Gården i Tavelsjö för julmarknaden. Inga problem, bilen full med pryttlar och barn anlände vi punktligt. Dottern var redan där eftersom hon sovit hos en kompis i Tavelsjö denna natten. Klockan tolv startade marknaden. Gick runt och fotade först, har inte hunnit kolla korten ännu   . Under morgondagen kanske jag hinner det.

Marknaden slutade kl 16 men innan dess hade vi smitit hem. Kl 17 var det dags för dansavslutning med Balettakademien i Umeå på Studion på Umeå folketshus. Där skulle vi vara senast kl 16.30 Anlände med lite marginal till studion och Alma skuttade iväg till sin loge för att värma upp och en sista övning på dansen innan uppvisningen. Kl 17 började uppvisningen. Och det är synd att man inte har möjlighet att filma   . För oj vad denna uppvisning var underbart bra. Vad duktiga barnen och ungdomarna är. Man fick tårar i ögonen. Så småningom kommer nog bilder på balettakademins hemsida eftersom dom har en kille som brukar fota tillställningarna.

Denna bilden är från avslutningsuppvisningen i våras som Kalle Prorok fotograferat. Underbar bild på en grupp härliga tjejer, min dotter är hon i helgul klänning som står på ett knä nästan i mitten   . Jag måste hålla ögonen öppna så kanske jag hittar bilder från uppvisningen idag så småningom.    

Denna bilden är från uppvisningen på stora scenen på Idunteatern dagen efter dansavslutningen. Samma grupp flickor och samma dans. Dottern i samma helgula klänning. Samma fotograf också, Kalle Prorok som lyckas fånga dom så himla bra, en härlig bild eller hur ? Jag behöver väl inte tala om att dottern är aningen mallig över att ha dansat på Idunteaterns stora scen och att bilden dessutom visades i Västerbottens Kuriren efteråt. Och mamma är ganska stolt över sin dotter   .


Nu får ni ha en fortsatt härlig söndag kväll ! Kram på er !      

Av Corina - 4 december 2009 17:35
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Corina - 4 december 2009 17:30

Äntligen fredag ! Nu ledig denna helgen. Ska bli skönt även om vi har fullt upp.


Ikväll är maken ute på egna äventyr. Så jag och barnen ska vara själva,lugnt och fridfullt.

Imorgon ska jag och maken iväg på god middag, sonen ska på party på kvällen och dottern ska vara hos en kompis och sova över.

På söndag är det julmarknad i Tavelsjö på Sundlinska Gården. Dit ska vi sedan har dottern dansavslutning med uppvisning på Studion på Umeå Folketshus. Där ska vi infinna oss senast kl 16.30 för uppvisningen som börjar kl 17.00


Så denna helgen lär nog gå den också skulle jag tro :) 


Önskar er alla en trevlig fredagskväll !

Av Corina - 1 december 2009 22:32

Jag satte in en förfrågan på ett forum angående provsvaren på Wanilla och fick ett svar.


  Inflammation i njuren med proteiner i urinen (hade jag förstått).

  För mycket fett som lagrats i Levern.

  Stopp i gallvägarna (hade jag förstått).

  När järn lagras i för stora mängder bildas hemosiderin som är ett järnkomplex. Detta komplex lagras i detta fall i Mjälten.


Så nu har jag fått de svar jag efterlyste och behöver inte jaga vetrinären i alla fall. Känns bra att veta vad det obegripliga stod för. Nu är det bara att vänta på Folksam med andra ord.


Så får ni några foton ytterligare denna dag. Solen visade sig ju så jag gick ut med kameran en gång till. Man måste ju passa på, ovisst om snön får vara kvar och när solen visar sig nästa gång.


Nu är det kväll igen. Ska snart försöka mig på att sova. God Natt och sov gott !

Av Corina - 1 december 2009 09:16


Vaknade idag och det var vitt ute  . Lyckan är fullständig, äntligen lite snö. Må det nu få ligga kvar men olyckligtvis torde det väl som vanligt inte bli så.

Vad blir det denna dag då ? Tja, tvättmaskinen går för fulla muggar, som vanligt. Planerar att steka älgkött. Måste göra detta tidigt under dagen eftersom det är brottom med middagen. Sonen tränar innebandy kl 18 och ska då vara i Vindeln, drygt tre mil att åka från oss.

Men i övrigt har jag inget planerat som måste göras faktiskt. Hade tänkt ta det lugnt. Imorgon är det ju dags att arbeta igen   .

Vi har blivit med piano. Fast ingen av oss kan spela detta instrument. Pianot har tillhört makens mamma tidigare. Så nu har det "kommit hem" igen kan man väl säga eftersom vi bor i makens hemgård. Vi får väl lära oss spela och man vet ju aldrig, någon av barnen kan ju vilja lära sig vad det lider. Pianot pryder i alla fall sin plats i vardagsrummet. Själv spelar jag gitarr fast numera ganska sällan.


Håller på att bli dags att göra julgåvor i Pain Shop Pro också. Kanske kan knåpa lite med detta under dagen också.


Nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig dag ! Länge sedan jag vandrade runt till er alla, kanske kan klämma in det idag också. Kramis   !

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards