Corinas Blogg

Alla inlägg under augusti 2008

Av Corina - 13 augusti 2008 15:10

Idag är verkligen vädergudarna elaka ! Det har regnat hela dagen. Mina planer spolades totalt. Meningen var att fotografera gravstenar idag men i ösregn är det ingen bra ide.Provar imorgon igen.


Wanilla har börjat löpa nu,upptäckte det i eftermiddag på golvet.Inte undra på att hon varit ovanligt slö den senaste tiden.


I övrigt så är det som vanligt här hos oss....huset fullt med lekande barn.Ljudnivån kan ibland bli i högsta laget :)


Kram på er alla !   

Av Corina - 12 augusti 2008 22:17

Dubbel Nougat i Byske.....BIR valp blev tösen.Visst är hon fin ?

Av Corina - 11 augusti 2008 19:33

Idag kommer mitt inlägg ovanligt sent för att vara mig.

Har varit lite upptagen under dagen.


På förmiddagen var jag och maken ner och handlade.Först var vi och köpte en luftblåsare för att jag ska kunna blåsa ur kameran.Sedan handlade vi mat,så var jag på apoteket och sedan på Stadium och köpte gymnastikkläder till dottern inför skolstarten och dansstarten.Allt detta tog sin lilla tid.


Sedan har jag ordnat med kort sedan gårdagens utflykt.Min svåger skulle ut och åka luftballong och bad oss följa med för att han skulle komma sig hem efter färden.Naturligtvis blev det en massa kort av händelsen.Nytt album finns i mitt galleri (självklart).Det kostar 1790 kr att åka luftballong.Själva luftfärden blir allt mellan 40 minuter och 1½ timme.Beror på vindarna som man inte kan styra.Man vet inte heller i förväg vart man hamnar så föraren har radiokontakt med följebilen hela tiden.Verkligen spännande men vet inte riktigt om det verkligen är värt pengarna.Fast det är klart....tänk vilka kort man skulle kunna få där från ovan :) Får nog önska mig en färd i födelsedagspresent kanske ?


Wanillas valp har varit på sin första utställning.Den gick av stapeln i Byske igår.Hon blev BIR baby ! Sicken duktig liten tjej,eller hur ?

Nu börjar det planeras för Wanillas återinträde i ringarna igen efter valpningen.Om vi har tur kanske debuten sker i Sundsvall under hösten.Får se hur pälsen växer på sig.En sak är dock säker.....får verkligen se till att hon inte lägger på sig mera nu för då blir hon på tok för rund ! Får nog minska lite på givorna till den lilla matglada damen.Hon stoppar ner nosen i skålen och vips är maten borta :) Sedan kikar hon på en och verkar fundera över vart resten av maten tog vägen ! Hon är ett riktigt matvrak min prinsessa !    


Nu får ni ha en fortsatt härlig kväll ! Kram på er !

Av Corina - 10 augusti 2008 14:23

Som vanligt fick vi entrevlig kväll tillsammans med grannarna. God mat och dryck.....en perfekt kväll som bli lagom sen eftersom barnen ska lägga sig i skaplig tid i alla fall.


Idag har varit en slappardag.Har regnat ganska ordentligt.Började så smått redan när jag var ute med Wanilla på morgonen.


OS har ju kommit igång. Har kikat lite slött bara.Spännande med damernas cykling idag och så kul med en silverpeng för tösen :)


Till middag blir det rester denna dag.Kan ju inte proppa i Wanilla alla goda rester,då skulle hon ju snabbt rulla fram :)


Ha en fortsatt härlig Söndag (jag har förresten ändrat lite på min hemsida,startsidan bland annat).

Av Corina - 9 augusti 2008 10:22

Ny dag och nya utmaningar !


Morgonrundan med Wanilla fick jag göra själv idag då maken skulle bort tidigt.Trivs fint med att gå själv med Wanilla.Man går och småpratar med henne hela tiden :) Och hon lyssnar så bra när jag går ensam med henne,det är sällan jag har henne i koppel när jag är ensam.Hon kommer så fint när jag ropar. Svårare är det ju att fotografera när jag går själv med Wanilla. Men det brukar bli några kort i alla fall, så även denna morgon.Galleriet uppdaterat...självklart !

Tyvärr har jag fått skit i kameran och detta inverkar negativt på vissa kort.Skiten syns tydligt ibland och då får jag redigera dessa foton.Trist men också väldigt tidsödande.Måste få kameran rengjord snarast ! Hoppas kunna fixa detta på måndag.


Idag såg jag 20 kanadagäss ute på åkern på promenaden.För att vara säker hade jag Wanilla i koppel tills jag passerat dessa fåglar.Visserligen är hon ingen jakthund men det har hon inte förstått själv :) Så passerade vi en död kråka också.....Wanilla fortfarande i koppel vilket var tur för allt ska ju annars smakas på :) Inte en aning om hur kråkan dött men den hade inga synliga skador i alla fall.

Wanilla ska smaka på allt när hon är lös,fågelskit är tydligen en delikatess ! Värre är det om hon ska smaka på svamp eftersom vissa sorter inte lämpar sig så värst bra att smaka på. Det har vi fått erfara tidigare med henne.Jösses vad hon dräglade efter att ha smakat på svamp,turligt nog går sånt över av sig själv. Grodor och paddor är andra saker som man bör undvika att smaka på också.Lyckligtvis har vi klarat oss från dessa hitintills i alla fall.Men man får vara på sin vakt med en matglad hund i släptåg :)


Till middag idag har vi gäster, våra grannar med barn. Blir Gorgonzolagratinerad älgfile denna dag med potatis dessutom då vi har börjat nalla ur landet nu :) Nypotatis, mums säger jag bara ! Till detta en god sallad. Ett glas vin till dessutom är ju aldrig fel. Efterrätt vet jag inte om det blir men vi har glass hemma och det äter ju alla.Får se....


Nu får jag önska er en härlig lördag ! Kram på er alla ! 

Av Corina - 8 augusti 2008 09:01

Åskan besökte oss under gårdagen så jag var tvungen att avsluta allt som hade med dator att göra.Vill ju inte ha datorn sabbad av åskan.Kan ju bli aningen kostsamt och just nu verkar det lite onödigt.


Bakade som jag planerat igår.Blev lite franska på grahamsmjöl som godtogs av de som smakade i alla fall.Kan nog baka fler gånger :) Hittade recept på mjölpåsen,enkelt och bra !


Idag är det mulet och regnet hänger i luften hos oss så det blir nog en innedag skulle jag tro om det inte spricker upp vill säga. Tvättar idag i alla fall.Blir nog att städa lite också.Wanilla drar in en hel det eftersom hon skulle behöva frisera tassarna.Det har inte blivit av bara och det straffar sig:)

Om inte det blir åska igen ska jag försöka hinna besöka era bloggar under dagen. Kram på er !    

Av Corina - 7 augusti 2008 12:24

Vi har varit ner till stora staden idag och handlat. På vägen ner är det en lång bit där det är 70 km. På den sträckan blir vi omkörda....vilket sker varje gång man kör där och håller 70 km.Som vanligt säger maken att oj vad det skulle passa nu om polisen stod framöver med sin radar.

Och vet ni.....han blev bönhörd :) Vips så dyker det upp en kontroll och vilken bil står inte där ? Japp...den som just passerade oss i minst 90 km på en 70 km sträcka.....maken och jag drog faktiskt liiite på munnen !


För övrigt händer det inte så mycket här annars.Vi håller på att tömma våran pool idag. Blir det bra väder igen får barnen bada nere i sjön istället.


Funderar på att baka lite matbröd....ska bara samla lite mod och ork först :)


Ha en fortsatt härlig dag allihopa !

Av Corina - 5 augusti 2008 14:55

Ja vad ska man säga om denna dag då ?


Ute är värmen fortfarande försvunnen och jag kan äntligen njuta av vistelse utomhus.Men som vanligt finns det andra som inte alls tycker om det väder vi har nu....fast alla kan ju inte vara nöjda.


Liksom alla andra dagar har huset fyllts av barn denna dag.Dom är bara hem i olika omgångar för att äta sina luncher,sedan är dom tillbaka igen.Man kan inte slappna av riktigt med en hop barn hemma i åldrarna från 4 år och upp till 10 år.


Har varit ute en sväng med kameran också.Några fina blev det av alla jag tog.Mitt galleri uppdaterat naturligtvis:)


Till middag blir det troligen korv och makaroner denna dag.Ids inte krångla till det mera idag. Ska göra en dykning i frysen också och kolla vad som finns kvar i köttväg.Måste ju äta upp,snart kommer det ju nytt som ska rymmas.

Måste även inventera vad vi ha kvar i bärväg.....


Funderar på en tur till med kameran idag också.Lite längre bort hemifrån.Kanske tar jag mig en cykeltur till och med.Går fortare än att bara promenera.Hoppas bara det inte blir regn för det ser lite så ut just nu i alla fall...fast först ska jag ha en kopp kaffe :)


Kram på er alla !  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards