Corinas Blogg

Alla inlägg under augusti 2008

Av Corina - 23 augusti 2008 19:11

Ledig lördag.

Varit ute med kameran idag men inget bra resultat.Får prova imorgon igen med andra inställningar.


Så svar till Ruth: Den mus jag testat har laddningsbara batterier som laddas i en enhet som är ansluten till en usb port i datorn så datorn laddar batterierna.Men jag är inte nöjd med musen utan återgick till min gamla med icke laddningsbara batterier.Så var det med den saken:)


Har varit och besökt min pappa och hans familj idag.Träffade båda mina systrar där,trevligt:) Pappas fru som vi kallar momme ska sticka mig en schal innan vintern i ett härligt garn (ingen aning om vilken sorts garn).Den blir svart och röd i alla fall.Kommer att bli härlig under kyliga vinterkvällar framför Tv:n :)


I övrigt en behaglig dag i alla fall utan bestyr här hemma annat än att laga middag till familjen.

Ha en forsatt härlig kväll.Kram på er ! 

Av Corina - 22 augusti 2008 10:02

Ja det är inget drömväder ute.Håller upp just nu men det blåser.Hade tänkt gå ut med kameran lite och testa närbildslinserna idag men det blåser för mycket för att få skarpa närbilder.Så jag får roa mig här inne istället.

Har gått en vända med snabeldraken och torkat golv.Wanilla löper ju och det sätter sina spår även om hon försöker städa efter sig.Men det lite som att arbeta i motvind detta golvtorkande...går en dag och så är det likadant igen:)

Har tvätt att ta om hand också som vanligt.Tvättade igår istället för idag.


När barnen kommer från skolan måste vi ner och handla skor.Viktor behöver skor till innegympan.Alma har vuxit ur sina gympaskor under sommaren och behöver akut nu nya.Barnen är kära besvär men ack så kostsamma besvär :)


Nu ska jag testa en ny trådlös laddbar mus till min dator.Hoppas den ska fungera så man slipper byta batteri lite nu och då.


Önskar er alla en härlig helg ! Kram på er !



Av Corina - 21 augusti 2008 21:40

Ännu en arbetsdag har passerat.Lugnt på avdelningen.

Slutade kl 13 idag.Nu är jag ledig tre dagar vilket jag uppskattar.


Har fått hem de närbildslinser jag beställde till kameran och har provat dom lite grann idag.Inte så lätt att handskas med faktiskt.Får nog träna en hel del.Har lagt ut ett album på mitt galleri med dagens bilder.


På tv är det OS för hela slanten.Svenskarna har väl inte lyckats så värst bra men jag tycker de flesta trotts allt gör det bra oavsett hur det går för dom.Trotts allt har dom ju i alla fall kommit sig till OS.

Att ta sig till final är en enorm prestation anser jag.Även om det inte blir medalj.Att vara i final betyder ju i alla fall att man är bland dom bästa i världen.

Baksidan är denna doping.Så trist att ta till denna metod och kunna jubla över en medalj när man fuskat sig till den....skrämmande ! Skämmes ta mig fan som Erold uttrycker det tycker jag!

Nu börjar det bli ganska sent för min del.Imorgon är en ny dag igen och barnen ska till skolan.Så jag avslutar dagens blogg.


Kram på er alla !

Av Corina - 19 augusti 2008 20:07

Ja så börjar även denna dag att gå mot sitt slut. Arbetsdagen gick bara bra.


Vädret är inte det bästa,regnar lite nu och då.Man vet aldrig när det ska börja :)

Imorgon börjar skolan för barnen så dom ligger redan i sina sängar.Har duschat båda två.Alma är förväntansfull inför sin riktiga skolstart imorgon.Det är väl alla sjuåringar antar jag :) Sonen är väl aningen mindre förväntansfull......


Jag läser just nu en bok om digital fotografering.Mycket intressant och lärorik.Försöker tillämpa det jag läser men det är inte så lätt alla gånger.Men med envis träning ska väl mina foton bli bättre hoppas jag.De senaste dagarna har det ju mest regnat så det har inte blivit fotat så värst mycket.Regn är ju inte så nyttigt för kameran.


Ni får ha en fortsatt bra kväll...nu måste Wanilla få kissa annars blir det nog snart en pöl på hallgolvet :)

Kram på er !

Av Corina - 18 augusti 2008 20:16

Så var man igång igen då.Allt som vanligt igen.Inte klokt egentligen.....har jag verkligen varit ledig i fem veckor ?


På jobbet är allt som vanligt.Verkar inte ha hänt speciellt mycket på avdelningen.Har haft fullt upp hela dagen från starten kl 7.Blöjförådet var som jag väntat mig tomt.Bara att beställa med andra ord.


Dessutom var förrådet hur rörigt som helst så det blev att städa också som vanligt när jag varit borta en längre tid.

Så var vi kort om personal också,bara tre på morgonen.Märks tidsmässigt.Man hinner bara avsluta morgonarbetet så kommer lunchen och det börjar om igen.Tradigt


Fast för övrigt är det bara bra :)


Ute har det regnat hela dagen,mycket trist väder !


Punktering på bilen fick vi igår pga en spik.Fick köra skrotbilen till jobbet på morgonen.250 kr kostade det att laga däcket.Ovan på detta så gav min mobiltelefon upp också.....irriterande ! Och någon ny har jag inte råd med denna månad.Får hålla till godo med en gammal som vi haft liggande i ett skåp.Blä för det.....blir en ny mobil nästa månad kanske då kameran är betald.Vill ha en musikmobil....får se vad det kan bli för en men troligen blir det en Nokia.Har alltid haft Nokia.


Önskar er en fortsatt bra kväll och en vilsam natt också.Arbetar imorgon också men slutar kl 14 imorgon.


Kram på er !  

Av Corina - 17 augusti 2008 14:55

Har inte ids skriva eller skutta runt på några andras bloggar.Ibland blir det bara så eller hur ? Men ni ska inte tro att jag glömt er,tvärt om.....


Solen skiner idag men det blåser så värmen är inte så hög ute.Det är redan eftermiddag och jag har inte fått så mycket gjort här hemma.Plockat undan lite har jag gjort i alla fall.Funderar på en promenad med kameran nu i eftermiddag innan vi ska äta.Blir nog en ganska sen middag då maken och sonen for på bio.Filmen börjar halv fyra,Star Wars var det visste sonen ville se.


Kroppen börjar repa sig efter fotograferandet i alla fall.Och det är ju bra då jag börjar arbeta imorgon.Gör en rivstart med en lång dag,7 till 17 jobbar jag.Efter det blir det tre korta dagar.Så fyra dagar på raken börjar jag med.Kan bli tufft men jag är ju ganska bra på att härda ut :)


Jag hoppas jag får de fototillbehör jag beställt under nästa vecka.Då ska det fotas närbilder.Har köpt närbildslinser till kameran istället för ett dyrt macroobjektiv.Tillsvidare får det duga,så småningom hoppas jag på ett bra macroobjektiv.Jag har ju snart betalt kameran och det förra objektivet.Sedan kan det bli aktuellt att inhandla mera :)


Fick hem boken om digital fotografering innan helgen.Den har jag börjat läsa och det är en bra,lättläst och förståelig bok.Den kan jag nog lära mig en del av för att få bättre bilder.


Önskar er alla en fortsatt bra söndag,kram på er !     

Av Corina - 15 augusti 2008 21:30

Blev en stillsam dag idag.Har fruktansvärt ont i kroppen efter fotograferandet igår.Tar på att fotografera från kl 10 till kl 15.Så det har inte blivit speciellt mycket idag.Var en tillräcklig övning att ta sig trappan upp på övervåningen med den rena tvätten denna dag.

Hade tänkt fotografera vyn över kyrkogården idag men av det blev det inget.Det blev värkmedicin och soffan istället och lite OS tittande.


Nu blir det en kopp te,lite mera medicin och sedan sängen.Kanske känns det bättre imorgon.


Ha en fortsatt härlig fredag kväll.Kram på er ! 

Av Corina - 14 augusti 2008 07:48

Idag var det att stiga upp tidigt.Sonen ska vara hos tandläkaren tio över åtta så han och pappa har åkt redan.Sedan ska dom handla nya stövlar till sonen och pappa ska och lämna prov på vårdcentralen.


Jag ska fota gravstenar idag.Ute skiner solen denna dag fast det blåser lite.Med mig följer dottern om inget annat kommer på innan vi ska åka.Ska vara på kyrkogården kl 10.Kommer nog att ta några timmar då det är 100 stenar som ska fotas och kommer att ta två kort på varje sten för att vara säker sedan ska korten kollas igenom också för att vara säker på att dom är ok.Har bunkrat med minneskort då korten måste vara högupplösta vilket betyder att dom tar lite mera minne i anspråk på korten till kameran.


I går kväll var jag på besöka med Wanilla hos uppfödaren.Fick henne friserad så nu är hon fin igen.Tassarna ser ut som tassar och inte luddor.Övriga pälsen fick en putsning också då den växer aningen ojämt när den kommer tillbaka efter valpningen.Hon har sett aningen lurvig ut....fläckvis :) Öronen fick en frisering också då det lätt tovar sig runt dom. Klippte klor också och det blev ett litet misstag så det blödde lite men Wanilla reagerade inte alls på detta.Och det är ju ingen fara det slutar ju blöda ganska snabbt.

Så fick jag ju träffa Wanillas lilla dotter Nougat också.Oj vilken liten goding hon blivit ! Uppfödaren är verkligen nöjd med henne. Dom berömde oss för de dagar vi hade henne hos oss också.Tyckte att hon verkade ha lärt sig massor bara på de dagar hon var hos oss.Sträcker lite på mig av det berömmet.Och så fick vi titta på de valpar dom har nu också eftersom dom nu fått flytta ner till köket.Fem små "grodor" än så länge :) Men dom ser ut att bli fina dom valparna också.

Planerar också utställning för Wanillas del i Oktober.Då blir det Sundsvall.Om det fungerar ska jag följa med dit.Hela familjen ska med är det tänkt den helgen och om det fungerar kommer vi att besöka min makes syster också som bor några mil från Sundsvall.Då har vi husrum dessutom,mycket praktiskt nu när vi har sålt husvagnen.

Nu får ni ha en fortsatt bra dag mina vänner.Hinner inte besöka er just nu men senare i kväll kanske det kan bli ett besök.Kram på er alla !  

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards