Corinas Blogg

Alla inlägg under juni 2008

Av Corina - 12 juni 2008 07:56

Natten har varit rätt bra trotts allt fast kom mig inte isäng värst tidigt.Lite svårt att koppla av.

Dottern har sovit i pappas del av sängen inatt och sonen valde att ligga i soffan i rummet.Och det är väl ok bara dom får sova ordentligt.Senast pappa var sjuk sov sonen inget alls nästan.Det räcker ju med att deras mamma inte sover.

Lugnt från sjukhuset också,inga telefonsamtal vilket man kan ta som goda tecken tycker jag i alla fall.


Tittar ut över en mild röra här hemma,skulle behöva städas faktiskt....fast det får vara just nu.Plockar endast bort det värsta.Kanske blir det lite städning i helgen.


Som svar till Smeden Bengt: Ja Furix och Lasix är likvärdiga mediciner med uppgift att kissa ut överflödig vätska.


Nu på morgonen har jag lagat iordning barnens ryggor igen som vi hunnit ställa bort för sommaren:) Wanilla har fått sin morgonpink och hon har ätit.Nu ska jag göra iordning en påse med mat så hon får med sig till uppfödaren eftersom dom inte ger sina hundar samma mat.Onödigt att chansa att ge henne annan mat.Kan bli oroligt i hennes mage av detta.


Än en gång tackar jag er min bloggvänner för ett härligt stöd i en jobbig stund! Även med långa avstånd kan man vara ett stort stöd.

Av Corina - 11 juni 2008 18:21

Glömde ju tacka för alla varma hälsningar från er alla, ingen nämnd och ingen glömd ! Känns så härligt med er alla mina kära bloggvänner!

Av Corina - 11 juni 2008 17:11

Har varit en trött dag idag men allt är ordnat till det bästa inför mina arbetsdagar nu.Barnen kommer att vara på fritids,det var inga problem alls.Och barnen gillade att få vara där också med kompisar.

Wanilla får vara hos uppfödaren.Jag har ju ingen hundgård så att lämna henne en hel dag,över 8 timmar gör jag ju inte och det är inget alternativ med bilen i denna årstid heller.Så då blir det uppfödaren från torsdag till fredag,där har hon det bättre då jag jobba hela dagar.

Jag lämnar på fritids och grannen hämtar barnen eftersom jag jobbar kvällen imorgon.


Besökte maken tillsammans med barnen idag på eftermiddagen.Efter omständigheterna mår han ganska bra.Visst han är trött naturligtvis och behöver fortfarande syrgas.Så är han blödningsbenägen eftersom han ätit Waran en längre tid.Den medicinen är nu utsatt eftersom den troligtvis är huvudorsaken till allt detta.Men dom har kollat upp hjärtat lite extra och det hittades inget fel där tack och lov!Så nu fortsätter de med antibiotika intravenöst och furix även det intravenöst för att han ska bli av med vätskan i lungorna som orsakar att han inte syresätter sig som han ska.Så får han ligga kvar eftersom han blöder så lätt,behöver bara snyta sig så rinner det.Hostar fortfarande blodblandat också.Men han är vid gott mod i alla fall och det betyder mycket.

Själv är jag fullkommligt slutkörd! Nu har vi ätit middag jag och barnen men matens smakar inte riktigt.Äta måste man dock:)Nu ska jag fixa lite kaffe och hämta hem grejer från grannen som blev kvar där efter gårdagen.

Av Corina - 11 juni 2008 07:11

Somnade nog aldrig riktigt denna natt.Och steg upp före sex för att hämta barnen hos grannen innan dom for till jobbet.Så nu är det två trötta barn här hemma och en synnerligen trött mamma också.

Idag är det en del som måste ordnas.Ska prata med fritids och höra om barnen kan få vara där två dagar,jag betalar ju för dom hela sommaren trotts att dom i normala fall är hemma.Så måste jag handla också.Äta måste man ju faktiskt göra.Om allt ordnar sig med fritids måste jag ringa till jobbet och meddela att jag kan jobba som vanligt två dagar i alla fall.Kanske be om att få korta ner de två dagarna jag ska jobba denna vecka.

Så måste jag ju se hur maken mår också.Har i alla fall inte hört något under natten och det tar jag som ett bra tecken.Hoppas verkligen att allt ska ordna sig till det bättre.


Tur att jag har mina grannar som ställer upp.Utan dom hade jag varit totalt ställd igår.Ibland är man bra sårbar märker man.

Av Corina - 10 juni 2008 22:48

är jag hemma igen men maken blev kvar på sjukhuset.


Från vårdcentralen bar det av upp på sjukhuset,först en lungröntgen och sedan till akuten.Rtg visade vätska i lungorna och vidare undersökning visade usel syresättning.Massor av prover togs och han fick vätskedrivande(furix).Pga dålig syresättning syrgas också naturligtvis.Efter ett tag började han frysa och temp togs,den var då 38 grader och tydligen på uppåtgående pga frossan.Nya prover igen,mera syrgas.

Läkaren kom till slut fram till att det var lunginflammation i någon form.Så nu ligger han på en medicinavdelning och ska få antibiotika intravenöst under natten och imorgon ska det göras en skiktröntgen på lungorna.


Barnen som gått på sommarlov denna dag fick hastigt tillbringa första dagen hos grannarna och där får dom sova natten också.Själv ska jag snart försöka sova lite själv också för att orka ta i tu med allt imorgon.Jag ska ju egentligen arbeta imorgon men måste vara hemma för att ordna allt för barnen resten av veckan då jag också jobbar.Allt blir så omständigt när sånt här händer....tidigare hade jag min mamma som ställde upp men nu orkar hon ju inte det och någon annan har jag inte.Alla jobbar ju.....


Nä ska försöka sova lite....det blir inte lätt det inte:)

Av Corina - 10 juni 2008 10:56

Så har barnens sommarlov börjat.Och man kan inte säga att det startar med vackert väder.Spöregn och endast 8 plusgrader! Tur att vi var inne i kyrkan.

Efter framträdandena blev det en kort samling utanför kyrkan.På den korta stunden hann alla bli blåfrusna och genomblöta.Som vanligt väntar alla med spänning på vad rektorn hittar på,både vuxna och barn väntar på det:)I år rappade rektorn iklädd hängjeans och munktröja och tuff keps.Han är bara bäst rektorn på vår skola !


Däremot mår inte min man så bra.Kunde inte vara med på barnens avslutning ens.Och han har sovit dåligt i natt också vilket även jag gjort såklart.Jag sover illa när han inte mår bra! Han har pratat med vårdcentralen och jag ska köra honom dit för ett besök kvart över två idag.Bättre att kolla en extra gång med tanke på tidigare infarkt och nuvarande waranbehandling! Hoppas innerligen att det inte ska vara något allvarligt!


Själv har jag aningen ont i höfterna efter brännbollen igår men inte så farligt ändå.Känns bättre än vad jag förväntade mig:)


Hoppas nu bara att maken inte hamnar på sjukhuset också, som förra gången.Vet inte hur jag ska bära mig åt med barnen isåfall eftersom dom nu ska vara hemma hela dagarna.Jag ska ju jobba.Blir det sjukhuset för maken får jag antagligen sjukskriva mig för att ta hand om barnen.Nåja,kommer tid kommer råd antar jag....men man oroar sig ju trotts allt.


Önskar er alla en fortsatt härlig dag!

Av Corina - 9 juni 2008 14:04

Har ju inte lagt in några nya bilder på slutet.Tänkte att ni kanske börjar fundera om jag slutat fotografera:) Nix,det har jag då rakt inte slutat med.Har massor av nya bilder.Idag blir det tre bilder av diverse småkryp som säkert väcker lite obehag hos många.Men dom är roliga att fotografera. 

Av Corina - 9 juni 2008 12:20

Japp ny vecka igen.Så var ännu en arbetshelg slut.När barnen somnat igår kväll tog jag mig ett glas vin trotts att det var söndag kväll.Kände mig bara så sugen.Maken fick ett glas också.Och så satt vi där med ett glas vin och tittade på fotboll i lugn och ro.


Och så till Ruth, jag har en ny sida (fotografier 10) på min hemsida med foton från makens traktorrally och en kort beskrivning av vad detta betyder. Så du är välkommen och kika:)


För övrigt så är det mulet hos oss idag och inte alls så varmt.Jag för min del klagar inte då jag har svårt att klara riktig värme.

Ikväll ska vi grilla tillsammans med sonens klasskamrater och övriga föräldrar.Sedan blir det att spela brännboll,jepp vad kul det ska bli och huva vad ont i kroppen jag kommer att ha imorgon:)


För övrigt så har jag uppdaterat min hemsida med nya foton,inte bara från traktorrallyt och fler foton är på gång.Ska bara titta igenom dom innan jag lägger ut dom,kanske fixa dom också med någon kul ram eller så.Får se vad det blir.


Nu får ni ha en fortsatt trevlig dag.Hoppas jag hinner titta in till er senare under dagen....eller senare i kväll efter grillningen och brännbollen.

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards