Corinas Blogg

Alla inlägg under april 2008

Av Corina - 9 april 2008 19:50

Såhär ser vi då ut nu:) Håll till godo.


Har jobbat hel dag idag.Lugn dag på avdelningen,en dag då allt har fungerat som det ska.

Har varit och besökt valparna och tagit nya kort.Ska kolla igenom dom och återkommer antingen senare i kväll eller imorgon med dessa foton.

Av Corina - 8 april 2008 13:46

Har suttit och skannat lite egna gamla bilder och gjorde ett litet fynd eller vad man nu kan kalla det.Bilden är från första kvällen tillsammans med min lilla gubbe.Ett foto som idag har 15 år på nacken.Har hänt en del på dessa 15 år kan man ju lugnt påstå.Men allt är ju inte negativt...snarare tvärt om:)

Till vänster en bekant och så jag och till höger har vi då min lilla gubbe:)

Har skannat fler gamla kort också men portionerar ut dom så det inte blir för mycket nostalgi samma dag:)

Av Corina - 8 april 2008 10:03

Ny dag blev det igen:) Här har vintern återkommit,snöar och blåser sedan igår.Man blir bara så less,nu vill jag ha bort snön!


Hittills idag har jag plockat bort här hemma,lagt ihop ren tvätt och vattnat mina blommor.Nu blir det snart lunch tillsammans med min lilla gubbe.Blir gröt idag,samma som igår.Gubben är duktig på att koka gröt.


Ska jobba kväll idag men bara en kort kväll,börjar kl 16 och slutar kl 21.Ska nog gå bara bra.Hoppas på en lugn kväll.


Jag har också kontaktat områdeschefen om att eventuellt kunna få byta arbete.Funderar på jobb närmare till mitt hem.Får se om jag får något svar på det mail jag skickade.Känner att det skulle kanske ge mig ett uppsving att eventuellt byta arbetsplats just nu.Börjar bli lite less på de kollegor jag dras med nu som bara suckar och stönar och inte sköter sina uppgifter.Om man är less på sitt jobb när man jobbat något år,hur i hellskotta ska man då vara när man jobbat 24 år som jag har i dagsläget?

Det känns som ett hån när man just passerat 20 årsstrecket och jobbat något år och ständigt går omkring och klagar över hur ont man har överallt.Jag har också ont i kroppen....efter att ha arbetat 24 år börjar det kännas lite här och där faktiskt men blir det bättre av att klaga?Skulle inte tro det.Man kanske skulle ta sig en funderare över sitt yrkesval om nu arbetet verkligen är så betungande.


Man undrar ju över vart arbetsmoralen tagit vägen hos våra ungdomar idag.Lön ska dom ha och helst skyhög också men arbeta vill dom inte göra.Att sitta på rumpan verkar vara det bästa enligt många idag.Kafferasterna duggar tätt hos oss i alla fall även om det finns arbete kvar att göra innan dagen är slut.Rutinarbetet är såååå trist,det är sååå trist att städa.Jovisst det kan jag tycka också men det måste göras i alla fall.Hon får ligga idag för jag oooorkar inte ta upp henne idag.Va f*n är det för inställning till mitt arbete med äldre?Tvätten är inte utburen på rummen men jag är såååå trött nu så det får ligga.Det kan ju kvällarna göra och soporna glömde jag faktiskt bort.....sådär låter det hos oss dagligen.Inte undra på att man ger upp och gör det själv till slut.

Jag hoppas jag ska kunna få ett annat arbete med hjälp av kommunens interna rörlighet som dom kallar det.Man har en möjlighet att inom sitt arbetsområde byta arbetsställe. Jag håller mina tummar:)


Hoppas ni alla därute får en bra dag ! 

Av Corina - 7 april 2008 15:20

Idag har kroppen varit seg efter helgens arbete så speciellt mycket nytta har jag väl inte åstadkommit.Tvättat har jag gjort men det är väl det enda egentligen.Resten av tiden har jag lekt lite i psp och animationshop idag.


Ska skanna bilder ikväll är det tänkt.Ordföranden i hembygdsföreningen kommer hit och ska lära sig hur man gör:)

Av Corina - 6 april 2008 14:50

Här sitter man på jobbet då och har ledigt sedan kl 12.Har varit och besökt mamma idag under min lediga tid.Det går åt rätt håll men det tar tid.Hon börjar bli less och det får man ju förstå,hon har ju varit dålig sedan den 24 januari.Jag försöker peppa henne efter bästa förmåga så hon inte ska ge upp.I hennes läge skulle det kunna bli ödesdigert fast jag undrar om man egentligen kan göra så mycket om hon nu skulle verkligen ge upp.Jag är lite tveksam, blir skrämmande när man tänker på det.Mellan raderna kan man tydligt märka en uppgivenhet hos henne som inte funnits där tidigare och det är skrämmande.Hon har börjat inse hur dålig hon är,börjat förstå att hon inte klarar sig utan hjälp hemma längre och det är nog en jobbig insikt för hennes del.Hon har ju alltid varit van att klara sig själv...har ju fostrat både mig och min bror på egen hand.Har alltid varit den starka i familjen som tagit hand om det mesta.Helt plötsligt är det hon själv som är i behov av hjälp.

Och helt plötsligt gör jag upptäckten att det är jag som fått axla hennes mantel....känns inte riktigt bra även om någon måste göra det.Upptäckten är skrämmande för mig också.Helt plötsligt är det jag som ska vara den starka och jag vet inte riktigt om jag är det....

Fast har jag något val egentligen ? Nä kommer jag krasst fram till,det finns bara jag till detta för min bror kan jag inte riktigt räkna med....och någon annan har jag inte,jo min man såklart han stöttar så gott han kan men själva jobbet får jag sköta själv.

Som min morfar skulle ha sagt "Kommer tid kommer råd". I såna här stunder saknar jag min morfar något oerhört!!!!!!

Av Corina - 5 april 2008 18:55

Så var då valparna en vecka gamla.Fotograferat har Linnea Karlsson gjort och jag har lånat bilderna från Doremis hemsida eftersom jag inte har tid att besöka valparna under helgen. 

Första bilden är tikvalpen.

Av Corina - 4 april 2008 18:01

Så var det då fredag igen då.Jobbat har jag idag, 7 - 17.Rätt lång dag men den har gått ovanligt fort och lätt.Ändå har jag gjort en massa kvarlämnade uppgifter denna dag som jag retat mig på ett tag nu.Som vanligt inte mina uppgifter men till slut ger jag som vanligt upp och gör det själv istället för att säga till.Borde sluta reta mig på olika saker eftersom man inte mår bra att ständigt vara irriterad.Men det är svårt!

Nu ska jag jobba hela helgen,en lång helg eftersom jag börjar kl 7 varje dag och på söndag har jag dessutom delad tur vilket jag avskyr.Får vara på jobbet från före sju på morgonen tills kl 21 på kvällen med ledighet mellan kl 12 och 16.En riktig skitdag!

Avdelningen börjar i alla fall repa sig efter måleriet av alla rummen nu.Tog skruv när jag undrade över vad dom pysslat med hela min lediga vecka:)Under mina två lediga dagar denna vecka har det hänt massor så ibland lyssnar vissa i alla fall:)Kan ju också bero lite på att anhöriga börjat ifrågasätta saker och ting till vår chef:)Men man skäms verkligen när anhöriga ska behöva klaga hos vår chef för att vissa ska få lite snurr!På samma gång ska jag ju inte behöva ta åt mig då jag vet att jag skött mina uppgifter plus en massa andras uppgifter dessutom.

Det som fuskas mest med just nu på avdelningen är städningen av rummen.Vi har ansvar för var sitt rum och det är inte alls speciellt betungande att se till att få det städat en gång i veckan tycker jag.Ibland kan det vara så att man inte hinner men sånt händer ju alla men det ska inte sättas i system att hoppa över städningen i flera veckor.Men så har det varit på slutet....det vanliga har varit att jag ids inte idag,skrämmande inställning till ett arbete som man ha betalt för tycker jag!

Nåja,man får ju hoppas på bättring nu när klagomål kommit från anhöriga till chefen.Kanske blir det bättre.....men man vet ju aldrig!

Kommer nog inte att hinna besöka Wanilla å valpar under helgen pga arbetet.Får bli ett besök på måndag istället med kameran i högsta hugg.Idag är valparna i alla fall en vecka gamla.Får se om uppfödaren fotar idag och får ut på sin hemsida.Jag brukar kunna låna deras bilder utan problem.Så det kanske kan bli uppdatering i helgen i alla fall:)


Hoppas ni alla får en härlig fredagkväll !

Friday
Av Corina - 3 april 2008 10:05

Ensam hemma hela dagen.Undrar när jag fick vara det senast? Känns verkligen lyxit måste jag säga.

Tvättmaskinen snurrar som vanligt.Måste ha varit ovanligt lat med att tvätta eftersom korgen svämmade över.Har varit så mycket den senaste tiden att det blivit liggande denna tvätt.

En nära vän till oss dog i måndags fick vi bekräftat i går.Han har den senaste veckan legat medvetslös efter en hjärnblödning.Nu orkade kroppen inte mera.

Maken är på ett annat sjukbesök idag hos en vän som väntar....läkarna har satt ut cellgiftsbehandlingen eftersom den tydligen inte gör någon nytta.Så man kan ju försiktigt säga att han väntar...trist.Har varit mycket sjukdom för oss den senaste tiden.Hoppas det inte kommer mera trist nu på ett bra tag.


Ute är det grått å trist idag.Hade funderat på en promenad med kameran men vet inte hur det blir.Inget trevligt fotoväder faktiskt.Det är så typiskt att när jag har tid att fota då är det gråväder.Igår var det en underbar dag och då sprang jag på stan,morr!


Jag vaknade strax efter fem imorse och det var lögn att somna om.Bara att stiga upp och börja dagen.Fixade kaffe och fick sitta i lugn och ro nästan en hel timme innan övriga i familjen steg upp.Det är så härligt att få en stund ensam på morgonen så man hinner vakna ordentligt innan övriga kommer upp.


Min dator som har betett sig udda ett tag har plötsligt börja bete sig normalt igen.Undrar om det kan vara dödsryckningar:)Men det lär man väl få reda på antar jag. 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Skapa flashcards