Corinas Blogg

Alla inlägg under januari 2008

Av Corina - 23 januari 2008 14:08

Ja så var då Wanilla parad med Ch Doremis Ubbefin.Valpning om allt går vägen är beräknad till vecka 13.

Gick bra med parningen,Wanilla stod lugnt och fint hela tiden.Som om hon varit en van tik och inte förstagångare:) Idag ska dom få vanslas ännu en gång,mycket trevligheter för Wanilla :)

Har uppdaterat Wanillas sida naturligtvis.Har också nytt foto på henne som Linnea tagit.Förra var ju taget då hon var ett år nu är hon ju 2 år min lilla tös och kanske blivande mamma dessutom.

Det blir en spännande väntan nu för att se om det blir några valpar.Man har bara att hålla tummar,tassar och svansar allt vad som går.

Naturligtvis kommer jag att skriva om detta fortlöpande i bloggen!

Jag har också tagit på mig att ta ytterligare tik på foder från samma kennel.När detta blir aktuellt vet jag inte men dom lät possitiva till det i alla fall.Kan ju till och med bli under detta året då dom planerar ytterligare två parningar denna vår.Jag lär nog hålla er uppdaterade:)

I övrigt är allt bara bra här hemma. Ute skiner solen,en hel del snö har vi och det är ca 10 grader kallt.Ordentlig vinter denna dag:)

På jobbet flyter det på.Lite gnissel emellanåt men inget som jag inte kan stå ut med.


Jag vet inte om detta stämmer men enligt en undersökning så ska detta vara en beskrivning av hur jag är.Svårt att bedömma sig själv så jag överlåter det på andra i min omgivning.Fast jo detta stämmer nog ganska bra in på mig som person:)Läs och begrunda:) 


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Av Corina - 22 januari 2008 09:44

Blodprovet som togs på Wanilla igår visar att det börjar bli dags nu så idag blir det första daten med Ubbefin hos uppfödaren.Spännande

Jag arbetar idag så uppfödaren hämtar Wanilla i eftermiddag för första daten så får vi se hur det går med det hela.Är ju första gången för Wanilla,däremot har ju Ubbefin parat flera tikar.Assistans finns ju med vana kan man ju säga:)


Vi är också lite lura på att det är öronskabb Wanilla har i örat men detta skulle också uppfödaren ta hand om.Jag har rengjort båda öronen med desinfektion nu på morgonen i alla fall.Och det ser ut att ha lindrat bara det.Får fortsätta hålla koll på hennes öron ett tag.Det ordnar sig med all säkerhet.

Av Corina - 21 januari 2008 19:22

Måndag har passerat.Har varit ner till stora staden idag.Gubben skulle till tandhygenisten så jag passade på att följa med ner.Handlade två presenter eftersom dottern ska på kalas både lördag och söndag.Så inhandlade jag två par nya vinterhandskar till dottern.Vet inte hur hon bär sig åt men hon har nött sönder tre par denna vinter...hittills.


När vi kom hem ringde uppfödaren och ville låna Wanilla någon timme för ett blodprov...för att kolla progesteronet (heter så tror jag).Troligtvis blir det att para onsdag-torsdag denna veckan.Passade på att be dom klippa tassarna och klorna på henne också....då slipper jag för jag gillar inte att klippa klorna även om Wanilla är en ängel att klippa klor på.


Pratade också om en hund till från dom.Talade om att jag var intresserad av en på foder igen.Och det var dom intresserade av.Verkar inte vara allt för långt borta heller.Kan bli från någon av årets planerade kullar rent av.Spännande!Kanske har vi två vovvar innan årets slut?

Vi hoppas på minst sex valpar från Wanilla.Dom har en mycket ivrig köpare i Japan som helst vill ha tre valpar till (har redan köpt en).Så nog blir detta ett spännande år när man ser till hunderiet i alla fall.


Wanilla har några torra utslag på öronen.Kliar lite nu och då men inte konstant.Dock har hon blivit tunnhårig på öronlapparna.Uppfödaren föreslog att det kunde vara rävskabb....men jag är lite tveksam till detta.Borde inte katten också uppvisa några problem då också?Rävskabb ska väl vara ordentligt smittsamt vad jag vet.

Jag tror lite mera på att det är torr luft och att hon borde få vara mera ute.Som det är nu blir det ju att vara inne den mesta tiden,förutom promenaderna under dagen.Vi skulle haft en hundgård där hon kunde få tillbringa lite tid varje dag.Tror nog att pälsen skulle må utmärkt av detta.Vet inte om jag har rätt men fundera i de banorna kan man ju få göra.Blir det inte bättre får jag söka vetrinär för detta.Hårlösa öronlappar är ju inte vackert.Hon har dock inga problem på övriga kroppen....konstigt tycker jag.

Av Corina - 20 januari 2008 18:42

Nu är det vitt igen hos oss.Snacka om underligt väder.Nu är det dessutom minusgrader ute efter en hel vecka med regn och plusgrader.Fotade lite och korten finns på min hemsida fotografier 1.


Har jobbat med hemsidan också.Mina animerade sidor har fått nya bakgrunder och animerat 1 har fått helt nya alster också.Har petat med lite glober ett tag nu.Det är dom jag lagt ut nu på animerat 1.


Grannens egen byggsida är också uppdaterad med nya foton.Dom kan snart flytta in och det ser jag fram emot!


För övrigt har jag väl inte åstadkommit så mycket annat än detta idag.Jo jag har kikat lite på skidåkningen också på tv.Duktiga skidskyttar hade vi idag, eller hur?

Av Corina - 19 januari 2008 14:25

Sov till kvart över sju.Då var övriga familjen redan på benen.Har nog sovit hemskt hårt inatt eftersom jag vaknade med huvudvärk.Den har dock gett med sig nu i alla fall.

Har varit ner och handlat på morgonen.Slank in på systemet också och inhandlade tre flaskor vin.En hade jag tänkt att gubben och jag ska dela på ikväll framför Tv:n när barnen somnat.

Ute har det snöat igen och snöar fortfarande.Har kommit massor igen så nu är det vinter igen.Snacka om lustigt väder denna vinter!Fast det är härligt med snö igen så länge den nu får ligga kvar vill säga.

Meningen var att min mor skulle komma hit denna helg.Ett besök på barnens hus var planerat tillsammans med barnen.Nu blev det inte så eftersom hon lyckats dra på sig magsjuka och den vill vi inte ha tillbaka här hos oss.Räcker med en sväng tycker jag.Besvikelsen var stor hos barnen men dom måste ju lära sig att ta det också naturligtvis.Mormor är ju sjuk och vi får ta besöket en annan gång.Barnen överlever med all säkerhet.

Wanilla fortsätter att vara mattesjuk.Jag ska helst tillbringa min tid i golvnivå tillsammans med henne och på promenaderna ska hon gå vid mig även om husse håller i kopplet:)Men hon är inte alls lika slö som vid sina tidigare två löp.Och hon fortsätter att hålla sig ren och även ta bort spill på golvet.En duktig fröken (än så länge) är hon!

Har varit till grannarna och fotat bygget igen för uppdatering på min hemsida.Just nu läggs golvet i kök och vardagsrum.Har lagt ut bilderna på hemsidan....Har följt detta bygge med kameran från starten och planerar att fixa cd skiva till dom med alla bilderna när bygget är helt klart.En liten rolig present som inflyttningsgåva hade jag tänkt mig.Dom ska ju ha inflyttningsfest och jag är bjuden.....ska till och med få äran att laga maten:)Ser fram emot festen även om jag ska laga maten.....och ta fotografier såklart!

Av Corina - 18 januari 2008 17:55

Äntligen fredag kan jag väl säga.Idag har jag varit på fötterna hela dagen,förutom trettio minuter då jag hade lunch.Behöver väl inte tala om att jag känner mig helt slut!

Men det var härligt att komma hem.Möttes i dörren av en glad dotter och en lycklig hund.Maten var färdig och bordet dukat,bara att sätta sig ner och äta!Verkligen underbart!


Trotts allt har det varit en bra dag på jobbet även om det varit mycket att göra.Dessutom gick en av tvättmaskinerna sönder och den blev inte lagad idag.Dom får klara sig med en maskin denna helg.

Tårta har vi ätit idag också eftersom vi firade en dam som fyllde 91 år idag.Fast hon säger att hon är 50:)


Nu är det helg för min del i alla fall.Ska vara ledig i tre dagar nu,gissa om det känns vansinnigt härligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Regnar inte idag i alla fall,minus en grad när jag körde hem idag från jobbet.Nästan all snö är borta ännu en gång.Hur trist som helst:(Fördelen är ju att även en hel del is har tinat bort också:)

Av Corina - 17 januari 2008 18:20

Ännu en dag börjar gå mot sitt slut.Wanilla hurrar jag för idag då hon fyller 2 år.Inte klokt vad tiden går fort.Det har varit en härlig tid med Wanilla hitintills och jag hoppas på många härliga år till tillsammans med Wanilla.Hon sköter löpet bara bra,håller sig ren å fin och städar upp efter sig på golvet också.Ordningsam och renlig tös är det.


Har fortsatt att fixa med min hemsida idag.Idag var det mina gallerisidor som fick en ansiktslyftning.Tog bort en del gammalt som eventuellt blir ersatt med nytt under årets gång.


Regnet har fortsatt så nu är snart all snö borta igen.Kvar är den förhatliga och halkiga isen.Promenaderna är inte roliga just nu! 

Av Corina - 16 januari 2008 20:43

Råder bloggtorka här.Tvärt om är det ute.Det har regnat hela dagen.Isigt och totalt hopplöst att promenera.Än mindre lämpligt att dra ut kameran i detta väder.Istället har jag petat lite med hemsidan för att fördriva tiden.Har blivit lite förändringar med nya bakgrunder bland annat.Men som vanligt blir jag aldrig riktigt nöjd:)

Har fotat lite inne också för att fördriva tiden.Wanilla får härda ut med en närgången matte:)Foton på fotografier 1 på min hemsida.

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards