Corinas Blogg

Alla inlägg under november 2007

Av Corina - 20 november 2007 15:22

är snart slut igen ! Och ska jag vara ärlig har jag inte åstadkommit så mycket idag.Jag har tvättat,gått med Wanilla och borstat henne idag.Hon är utan päls den stackarn.Hon har aldrig fällt ur så mycket som hon gjort nu.Undrar vad det kan bero på ? Ålder, mognad kommande löp? För hon mår i alla fall utmärkt! Inget fel på aptit och fart här inte.Hon blir två år i januari 2008. Vad tiden går fort! Och det har varit två spännande år tillsammans med Wanilla.Och mera spänning blir det ju framöver också med eventuella valpar också!

Jag hoppas på fler på foder från Doremis Kennel,men man vet ju aldrig.Men det skulle vara kul med en hund till och att vara fodervärd till en hund från den kenneln är då inga som helst problem! Bara roligt!

För övrigt lär det bli spännande på jobbet imorgon.Funderar över hur saker och ting ska uttryckas så man inte gör någon lessen då kritiken som ska framföras gäller hela avdelningen denna gång.....även jag själv faktiskt:) Nu är det ju sån tur att jag inte är ensam om att framföra detta imorgon.Vi är flera som pratat igenom detta grundligt och en av dom vet jag att jag kan lita på och hon sitter inte heller tyst på våra möten.Vi har även pratat igenom detta med vår chef också så hon är väl insatt i vad det handlar om och att det gäller gemene man på avdelningen.Har varit lite bekvämlighetsflagg på avdelningen ett bra tag nu....hör dit själv också och har börjat få dåligt samvete över detta.Men vad hjälper det att man tar sig själv i kragen men övriga inte gör det?Jo mitt samvete kanske blir bättre ett tag men humöret desto lägre då man ser allt som inte blir gjort.Så försöker man göra det själv men man hinner inte allt.Det ena ger det andra och det slutar ofta med onödiga urladdningar och dålig stämning på avdelningen.Då är det bättre att prata om det i tid innan man kommer så långt! Jag hoppas jag och de andra ska kunna framföra detta på ett bra sätt så ingen ska behöva må dåligt i alla fall.En allmän skärpning på hela avdelningen är behövlig.....innan anhöriga blir missnöjda också......  

Av Corina - 19 november 2007 18:37

men de lediga dagarna bara försvinner. Bloggfritt blev det under helgen.Hade inte riktigt tid att blogga.Var ju på fest i lördags,blev borta hela den dagen.Trevligt var det i alla fall.

Fest blir det till helgen igen dessutom:) Tätt på given är det nu.


Här hemma är det bara bra i alla fall.Livet rullar på kan man säga.

På jobbet är det väl bra också fast det finns en del saker att diskutera och det kommer att ske på onsdag på arbetsplatsträffen.Vissa rutiner som inte fungerar till hundra procent.Kommer att bli en intressant arbetsplatsträff.Återkommer kanske angående denna sedan.


Vi har nu en boende som är på väg till evigheten.Men är man 90 år har man väl rätt att få sluta sina dagar? Hon har bott hos oss i tio år nu! Det är lång tid. En lång tid att vara dement.Nu handlar det om att ge henne en bra sista tid utan smärta.


Wanilla har fällt ur pälsen och ser ut som en raggsocka.Skulle tro att det är dags för henne att löpa snart.Senast fällde hon också ordentligt innan löpet.Men hon är i alla fall ingen vacker syn just nu även om man borstar henne varje dag:) Utställning är då inget att tänka på.Men för övrigt mår hon hur bra som helst!Full fart på promenaderna.Fast den senaste tiden har det fått bli mycket koppel.Dels pga rådjur som dräller inne på tomten och runt husen och så svagisen.Hon har en tendens att ge sig ut på isen och just nu är det inget bra då den är så tunn.Vill ju inte att hon ska gå igenom och kanske dränka sig!

Av Corina - 16 november 2007 18:27

ännu en gång !

Har varit ledig hela dagen.Började dagen som vanligt med att dricka kaffe och läsa dagens tidning.Så se till att barnen får i sig frukost och klär på sig.Sedan ska dom iväg till skolan.Idag fick dom åka bil eftersom jag och maken skulle iväg och hämta mormor.Mormor ska vara med barnen imorgon kväll då vi ska på fest.En riktig fest med kostym och lång klänning...inte ofta man är på sån fest.Så imorgon blir det att putsa sig ordentligt.

Kanske blir det något foto för att visa hur man ser ut......men jag lovar inget säkert eftersom jag sällan blir fotograferad själv.Jag föredrar att vara bakom kameran.

Tog en kortare promenad idag sedan vi hämtat mormor.Tog några kort som jag lagt ut på min hemsida (fotografier 5).På den sidan lägger jag novembers foton som jag tar.Blir taget en del kort inne denna tid eftersom dagarna är så korta och ljuset begränsat.Och jag har inte riktigt lärt mig fota i mörker ännu.Kommer väl det också men jag måste skaffa ett bra stativ för detta ändamål först.

Så har jag fortsatt arbeta på min julsida också.Måste ju ha något att lägga på sidan innan den kan visas för allmänheten.Sidan planeras att vara färdig till advent.Får se om jag lyckas med det. 

Av Corina - 15 november 2007 18:15

gjort en dag igen.Jobbade till kl 14 idag men flexade ut 30 minuter tidigare.Åkte förbi och handlade innan jag åkte hem.

Vår nya boende är altså en tant som hunnit bli 92 år gammal.Hon har haft en stroke och har inget språk kvar.Med andra ord kan det vara lite svårt att tolka vad hon vill.På den andra avdelningen hade personalen lärt sig vad hon menade men nu måste hon ju börja om från början igen.Vi har ju inte en aning om vad hon menar.Oj vad det måste vara frustrerande för henne att måste flytta till ny avdelning och ny personal! Man mår faktiskt lite illa över hur de gamla behandlas i detta samhälle:(

För övrigt så är det kallt idag (kväll).Riktigt hurvigt,kräver riktiga kläder om man ska vara ute.Men det är härligt med vinter i alla fall.Och det är så mysigt att tända ljus på kvällarna och kanske en brasa i öppna spisen också.

Inköpte en ljusgardin för utomhusbruk idag och satte upp på altanen där vi har en glasvägg ut mot byn.Blev så fint så!

Av Corina - 14 november 2007 09:55

så att säga! Jobbar idag,kväll 12 till 20.Om planerna fungerat på avdelningen har vi en ny boende nu också.Skulle flytta in en tant i måndags.Lär väl få reda på det när jag kommer till avdelningen.Enligt rapport före helgen är tanten 95 år. Varför flyttar man en så gammal dam kan man ju undra? Vore det inte mera sunt att låta henne tillbringa sin sista tid på ett ställe där hon är van att vara,där hon känner personalen? Man talar om att alla ska ha en bra omsorg, pyttsan säger jag bara! Våra äldre flyttas runt som möbler inom äldreomsorgen.I dagens samhälle ska man inte alls bli gammal och i behov av någon form av omsorg.Lika synd är det om anhöriga i detta läge för dom har inget att säga till om alls även om det påstås så fint att anhöriga är delaktiga i de beslut som fattas.Rena skitsnacket ! Anhöriga informeras sedan gör socialtjänsten som dom vill i alla fall även om anhöriga säger nej.

Och som personal är det bara att gilla läget. Man gör så gott man kan,tar hand om den boende och dess anhöriga på bästa möjliga sätt.Men det är inte lätt alla gånger att möta frustrerade anhöriga som ifrågasätter besluten.Oftast går det naturligtvis bra eftersom de flesta anhöriga är gulliga och inte lastar oss personal.Men jag förstår mångas negativism faktiskt.

Av Corina - 13 november 2007 14:42

i dagens tidning hos oss om de stackars studenterna som inte får tvättstugan ordentligt städad av bostaden.Jösses säger jag bara,har bott i bostadens lägenhet tidigare och nog fick då vi städa tvättstugan själv som hyresgäst.Snacka om att gnälla.Får barnen inte lära sig något hemma alls numera?Springer föräldrarna som skållade hela tiden?

Nä nog är det väl hög tid att en student lär sig ta reda på sin egen skit.Annars kan man ju flytta hem till mamma igen och låta henne fortsätta ta reda på skiten åt en.

Hur kommer framtidens samhälle att se ut när inte barnen får lära sig att städa efter sig?

Av Corina - 13 november 2007 10:40

ledig dag.Däckade totalt under gårdagen med en huvudvärk av dignitet.Sov från fem på eftermiddagen fram tills fem nu på morgonen.Idag känns det bättre i alla fall.Har varit ute med Wanilla på promenad.

Snöar hos oss,är så vitt å fint här nu.Hoppas det får förbli så.

Uppgraderade mitt webhotell idag från 1000 mb till 2000 mb.Prismässigt inget att bry sig i på one.com.Så nu kan jag fortsätta med mitt fotograferande ett tag till och med mina jobb i psp.Kan lägga ut mera utan att måsta plocka bort.Är trist att plocka bort vissa saker faktiskt.Jag bara är sån.Nu har jag utrymme för min tilltänkta julsida också utan att ta bort någon annan sida.

Ska på samtal på skolan idag.Föräldrakvart eller utvecklingssamtal som det så fint heter idag.Min son denna gång.Ska bli spännande,få höra hur det går om det fungerar bättre nu än förra läsåret.

Av Corina - 12 november 2007 11:35

arbetshelg till ända.Nu är jag ledig två dagar igen.Känns inte helt fel.

Idag fick kameran följa med på promenaden så nu har jag uppdaterat på min hemsida igen.Blev en härlig promenad med gubben och Wanilla åsså kameran såklart.Snön som kom i helgen ligger kvar även idag.Så det är vitt och fint.Wanilla uppskattar verkligen snön:)

Snart måste jag utöka mitt webhotell.Är snart fullpackat på min hemsida:) Antingen uppgradera eller plocka bort en del men det känns trist att måste plocka bort också.Vet inte riktigt vad jag skulle plocka bort faktiskt,någon fotosida då eller någon sida med de egna alstren? Nä jag vet faktiskt inte och ständigt tillkommer sånt jag vill lägga ut också.Får ta mig en funderare faktiskt.Förslag någon kanske.......?


Grannarna är hemkomna från Indien med sina två adoptivflickor nu,en på fem år och en på tre år.Gissar att dom kommer att ha det fullt upp ett tag framöver.Vilken omställning det måste bli med två barn från att ha varit bara dom två vuxna.Omställningen att få första barnet själv var ju enorm faktiskt,hur ska det då inte vara för dessa med två töser som dessutom inte kan språket?Det är ju tur att barn ändå växer in i nyheter rätt snabbt.Tror säkert att detta kommer att gå bara bra,jag är den eviga optimisten:)

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2007 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Jag Finns På Facebook


Ovido - Quiz & Flashcards