Corinas Blogg

Alla inlägg under oktober 2007

Av Corina - 4 oktober 2007 11:14

lite hit och dit över julhelgen detta år.Vi håller på att lägga schemat just nu och det är inte många som vill jobba just julaftonen.Får av någon outgrundlig anledning dåligt samvete för att jag inte vill ha kväll den dagen.Tänker på mina ungar såklart och maken naturligtvis som egentligen inte alls gillar julen.Han blir alltid lite nedstämd just de större helgerna och då just julen.Och innan barnen kom jobbade jag varenda julhelg och oftast kväll just julaftonen då. Men i år känns det som om alla blickar riktas mot mig att jag ska jobba,fast jag jobbar hela helgen innan julen.

Inte lätt,får ta ett snack med maken också om vad han kan tänkas tycka också.Någon gång drabbas ju alla av just det att man måste jobba julen.Nu hadlar det enbart om just julkvällen.Får se...... 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

En

Av Corina - 3 oktober 2007 18:06

dag på jobbet igen.Jobbat 7 till 16 idag.


Det är verkligen svårt att ge kritik på rätt sätt,speciellt då de allra flesta har mycket svårt att ta kritik,speciellt då den är befogad.När man är trött och less och man upptäcker saker som missats innan helgen är det inte lätt att uttrycka sig diplomatiskt.Man skriver eller säger det som just då känns och såklart blir det inte bra:( Men jag kan ta det också eftersom jag vet att jag uttryckte mig lite luddigt.Men vissa saker får man bara inte missa tycker jag,saker som man alltid måste göra inför helgen,det är min åsikt och min kritik var inte riktad till någon speciell utan en allmän kritik till alla på avdelningen.

Nåja jag hoppas nu att det ska fungera det mesta med ändrade rutiner.Jag är lite lur på att detta beror på att vissa saker gjorde en viss person och nu har denna slutat.Då är det lätt för övriga att missa detta.

Avdelningen har bytt personal ganska friskt det senaste året eftersom många gått i pension.Det som alltid varit så självklart är inte det för all ny personal.Lätt att glömma när man som jag själv "ingår i möblemanget", dvs jobbat en evighet:)Det är så lätt att ta allt för givet man glömmer hur det var att komma ny till en arbetsplats.

Man lär så länge man lever det är då en sak som är säker! Och det är aldrig fel att rensa luften bara det inte blir kvarstående gnabb och osämja.

Jag lär väl märka detta skulle jag tro men jag hoppas inte att det ska bli kvarstående osämja,det har vi haft tillräckligt av de senaste åren tycker jag:)

Jag

Av Corina - 2 oktober 2007 07:43

tillbringar en del tid inne på Vovve.Ett trevligt forum tycker jag.Läser en hel det inlägg och svara lite också men för det mesta låter jag bli att svara och det har sina randiga och rutiga:)

Allt som oftast dyker det upp undringar runt att vara fodervärd och jag har ibland svarat.Men numera låter jag faktiskt bli.De flesta anser att man skaffar sig en gratis hund om man är fodervärd.Retar mig faktiskt på detta ( kan verka löjlig, inser det). Visst man betalar ju inget valppris för hunden,den biten är ju helt rätt,men gratis är det då inte alls.

Jag som fodervärd betalar det vanliga i alla fall.

1) Jag betalar försäkringen.

2) Vaccinationer står jag för.

3) Röntgen av tex höfter och armågar betalar jag.

4) Fodret (såklart,det har ju alla)

5) Övriga eventuella vetrinärkostnader

Sedan är det ju ett ansvar också att ta hand om en hund uppfödaren anser vara så pass bra att den ska gå till avel. 

Jag kommer undan kostnaden för meriteringen.I mitt fall står uppfödaren för den biten.För min del känns det helt ok då jag i alla fall är värdelös på att visa hund i ringen:) Att jag sedan får ha hunden borta lite nu och då på utställningar är ingen fara,hon kommer ju hem igen:) Min uppfödare har också bekostat en uppvaccinering och den är inte gratis!Men det ligger ju i uppfödarens intresse om det blir aktuellt med utlandsresa för hunden.

Så att det skulle vara en helt gratis hund kan jag inte hålla med om alls.Det är valppriset man slipper men i stället får man ju ett stort ansvar att bära.

Och en sak till jag har just betalat en MH också som kostade 350 kr.Uppfödaren vill att man gör den och jag som fodervärd får betala:)


Att man sedan kan drabbas av icke seriösa uppfödare är ju en helt annan sak. Eller att man inte kommer överens också kan ju hända.Av den orsaken är det ju verkligen viktigt när man ska ha hund på foder att man kan samarbeta med uppfödaren och att uppfödaren är seriös och också går att samarbeta med. 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Av Corina - 1 oktober 2007 19:44

och det börjar bli dags för barnen att sova.Hoppas vi slipper åska denna kväll och natt-

Halva dagen har vi varit utan vatten,mest troligt beroende på åsknedslag i anläggningen.Nu fungerar det igen i alla fall.

Varit på kvartssamtal med dotterns ena fröken i eftermiddag.


Blev stressigt med middag.Maken skulle vara på ett möte kl 18 och vi kom hem kl 17 så det blev fil till vuxna och stekt pannkaka till barnen idag:)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Av Corina - 1 oktober 2007 09:53

var det då.Och idag dansar jag min ledighetsdans efter en arbetshelg.Fast det har varit en bra helg att jobba,lugnt och behagligt.Fast den startade inte speciellt bra.Lite "glömda" arbetsuppgifter av kollegor störde lite men det har gått över nu.

Ibland funderar jag över varför man egentligen sitter här och skriver för vem kan vara intresserad av vad jag har för mig på dagarna? Mitt liv kan väl inte vara intressant för omvärlden ändå ? Men det blir i alla fall skrivet lite nästan varje dag om mina trista vardagar:) Jag kommer fram till att jag tycker det är ganska kul att skriva lite nu och då och ibland dimper det ner någon trevlig kommentar också. Så jag fortsätter väl med detta ett tag till:)

Som vanligt när jag jobbat helgen klassas tvättstugan som krigszon ! Detta måste åtgärdas denna dag i första hand.

Har varit på promenad med Wanilla på morgonen.En timme drygt blev det och lite trevliga foton också:) Wanilla hade ovanligt mycket spring i benen idag.Är så kul när hon ger järnet när vi är ute:) Hennes MH gick bara bra i helgen.Men jag tror lekmomenten hade fungerat bättre om jag varit med faktiskt.Nu visade hon bara intresse men lekte inte.Skotten berörde henne inte det minsta.I övrigt betedde hon sig som jag väntat mig.En lugn och stabil tös är det jag har.Wanilla är bara bäst!

Åskan dundrade ordentligt igår kväll och en bit in på natten också.Fick sitta uppe med Wanilla när det var som värst,blixt och dunder på samma gång.Det tyckte hon var lite obehagligt och ville ha sällskap.Och jag kunde i alla fall inte sova så jag gjorde henne sällskap. 

Presentation

Kategorier

Senaste inläggen

Länkar

Tidigare år

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Vädret hos mig

Väder Långviken

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Följ bloggen

Följ Corinas Blogg med Blogkeen
Följ Corinas Blogg med Bloglovin'

Jag Finns På Facebook


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se